"LNK Industries" apgrozījums pērn samazinājās par 23,5%

Rīga, 22.jūn., LETA. Būvniecības uzņēmums AS "LNK Industries" pagājušajā gadā strādāja ar 68,731 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 23,5% mazāk nekā 2019.gadā, bet kompānijas peļņa samazinājās par 34,7% un bija 4,454 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, nozīmīgākie īstenotie projekti bija Ventspils inovāciju centra un publiskās infrastruktūras izbūve, Mežaparka Lielās estrādes pārbūves otrās kārtas darbi, infrastruktūras projekti Liepājā un Lietuvā, kā arī kopīgs tehnoloģijas ražošanas un montāžas projekts ar Vācijas partneri "Thyssenkrupp". 

Pērn tika sākti liela apjoma projekti - satiksmes pārvada izbūve pār dzelzceļa līniju Rīga-Skulte, kā arī Mežaparka Lielās estrādes pārbūves B posma otrās kārtas darbi. 

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka pilnsabiedrība "B.S.L. Infra", kuru veido "LNK Industries" kopā ar SIA "Binders" un Austrijas uzņēmumu "Swietelsky" 2021.gada martā uzvarēja iepirkumā par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" stacijas un saistītās infrastruktūras izbūvi lidostā "Rīga" par 236 miljoniem eiro. 

Pēc vadības ziņojumā minētā, Covid-19 pandēmijas dēļ ieviestie ierobežojumi nav būtiski ietekmējuši uzņēmuma darbību. 

2019.gadā "LNK Industries" strādāja ar 89,824 miljonu eiro apgrozījumu un guva 6,821 miljona eiro peļņu. 

"LNK Industries" reģistrēta 2005.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 372 411 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Vadims Milovs.