Prezentēs "Clean R" vides mākslas projektu "Māksla rūpēties"

Rīga, 21.jūn., LETA. Šodien Rīgā, Vērmanes dārzā, atklās vides pakalpojumu sniedzēja SIA "Clean R" vides mākslas projektu "Māksla rūpēties", kā arī prezentēs "Clean R" videi draudzīgo aktritumvedēju, aģentūrai LETA pavēstīja "Clean" R sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Auziņa.

Viņa informēja, ka "Māksla rūpēties" atklāšanas pasākums sāksies plkst.13 pie Vērmanes dārza strūklakas.

Projektā iesaistīti četri Latvijas mākslinieki - Kristīne Luīze Avotiņa, Helēna Heinrihsone, Aleksejs Naumovs un Elita Patmalniece.

Pasākumā piedalīsies "Clean R" valdes loceklis Guntars Levics, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP), Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis, kā arī Avotiņa, Heinrihsone, Patmalniece un Naumovs.

Auziņa informēja, ka, ieguldot vairāk nekā divus miljonus eiro, "Clean R" šī gada laikā papildinās uzņēmuma autoparku ar kopumā 11 videi draudzīgām, ar saspiesto dabasgāzi (CNG) darbināmām atkritumu apsaimniekošanas automašīnām.

"Turklāt šī ir tikai viena no "Clean R" zaļā kursa aktivitātēm, esot ceļā uz Latvijas zaļākā uzņēmuma autoparka izveidi. "Clean R" pieņēmis stratēģisku lēmumu turpmāk iespēju robežās, atjaunot transportlīdzekļu bāzi, pārejot arī uz elektroauto. Tāpat uzņēmums šogad atjauno teritoriju uzkopšanas tehniku un modernizē kanalizācijas sistēmas," sacīja Auziņa.

Viņa norādīja, ka klientu apkalpošanā "Clean R" efektīvi pāriet uz e-pakalpojumu pašapkalpošanās platformu mans.cleanr.lv, līdz minimumam samazinot papīra apriti, tā kopumā mazinot darbības ietekmi uz vidi un veicinot labas korporatīvās pārvaldības principu īstenošanu uzņēmuma ikdienā.

Pirmās četras "Clean R" ar saspiesto dabasgāzi darbināmās atkritumu apsaimniekošanas automašīnas Rīgas pilsētvidē nesīs košu, mākslinieku radītu aicinājumu ikvienam aizdomāties par saviem atkritumu radīšanas un šķirošanas paradumiem un mākslu rūpēties par vidi mums apkārt.

"Clean R" reģistrēta 2004.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,2 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir AS "TAK investīcijas", bet patiesais labuma guvējs - Guntars Kokorevičs. Uzņēmums pagājušajā gadā strādāja ar 41,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,3% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa palielinājās par 43,2% un bija 4,407 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.