"Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel" apgrozījums pērn sarucis vairāk nekā trīs reizes

Rīga, 18.jūn., LETA. AS "Viesnīca "Latvija"", kas strādā ar nosaukumu "Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel" pērn strādāja ar 6,895 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 3,1 reizi mazāk nekā 2019.gadā, kā arī ar 3,116 miljonu eiro zaudējumiem, pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka 2020.gads viesnīcai bija Covid-19 pandēmijas zīmē.

Kā norāda kompānijas vadība, Covid-19 ierobežojošie pasākumi kopš 2020.gada marta būtiski ietekmē saimniecisko darbību viesmīlības nozarē. Covid-19 dēļ vidējā gada noslodze viesnīcā pērn bija 15,7%. Līdz ar ierobežojumiem valstī viesnīcai bija jāaizver visi bāri, restorāns, saunu un baseinu kompleksu "ESPA Riga" un konferenču centrs.

Pagājušā gada marta beigās ieņēmumi samazinājās par 90%, viesnīca sniedza tikai istabu pārdošanas pakalpojumus, pēc kuriem bija minimāls pieprasījums, jo valstī bija izsludināts ārkārtas stāvoklis un spēkā bija strikti ceļošanas ierobežojumi.

Vadības ziņojumā arī teikts, ka no 2020.gada marta vidus līdz jūnijam 90% darbinieki tika nosūtīti dīkstāvē un saņēma valsts piešķirtos dīkstāves pabalstus.

Pagājušajā gadā kompānija arī pārskatīja visas saimnieciskās darbības izmaksas, optimizēja procesus, uzņēmuma struktūru un arī tika pārskatīts nepieciešamo darbinieku skaits, kas nepieciešams, lai uzņēmums varētu nekavējoties atsākt darbību, kad tas būs iespējams.

Viesnīca 2020.gadā pieteicās arī Eiropas Savienības grantam Covid-19 izraisīto krīzes seku pārvarēšanai, ko darba algu segšanai 405 307 eiro apmērā viesnīca saņēma 2020.gada septembrī, bet viesnīcas uzturēšanai 141 056 eiro apmērā - pērn, decembrī.

Pēc vadības ziņojumā vēstītā, viesnīca diezgan veiksmīgi atsāka pakalpojumu sniegšanu augustā, septembrī un oktobrī, taču, kad 9.novembrī atkārtoti tika izsludināta ārkārtas situācija valstī, atkal visas nodaļas tika slēgtas un lielākā daļa darbinieku nosūtīti dīkstāvē.

Tāpat viesnīca saņēmusi grantu 50 000 eiro apmērā apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai par 2020.gada novembri, savukārt par 2020.gada decembri un šā gada janvāri, februāri un martu 350 000 eiro apmērā tas līdz pārskata sagatavošanas brīdim nebija apstiprināts.

Līdz pārskata parakstīšanas dienai 90% no darbiniekiem turpina saņem valsts dīkstāves atbalstu.

Neskatoties uz to, ka Covid-19 pandēmijas dēļ 2020.gadā uzņēmuma darbība bija ļoti ierobežota, un kompānija ir visvairāk cietušo uzņēmumu vidū, viesnīcas īpašnieki nolēma plānotos renovācijas darbus viesnīcā neatcelt. 2020 gadā tika veikta 205 istabu, restorāna "Esplanāde" un bāra "Lobby bar" pilnā renovācija, kurā uzņēmums investēja 3,331 miljonu eiro.

2019.gadā "Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel" strādāja ar 21,59 miljonu eiro apgrozījumu un 3,94 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 1991.gada decembrī, un tā pamatkapitāls ir 18,213 miljoni eiro. "Viesnīca "Latvija"" ir akciju sabiedrība, tādēļ akcionāru saraksta iesniegšana Uzņēmumu reģistrā nav obligāta. Savukārt patiesie labuma guvēji ir četri Norvēģijas valstspiederīgie - Bents Kristiāns Vilhelmsens, Pēters Prēbens Vilhelmsens, Arne Aleksandrs Vilhelmsens un Agnese Vilhelmsena