Gaļas ražotāja "HKScan Latvia" apgrozījums pērn pieauga par 13,3%

Rīga, 17.jūn., LETA. Gaļas pārstrādes uzņēmums AS "HKScan Latvia", kas ražo produkciju ar zīmolu "Rīgas miesnieks", pagājušajā gadā strādāja ar 49,202 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,3% vairāk nekā 2019.gadā, kā arī kompānija guva peļņu 614 052 eiro  apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "HKScan Latvia" apgrozījums pērn pieauga gan Latvijā, gan eksporta tirgos. 2020.gadā eksporta apmēri pieauga gan saldētās produkcijas, gan lēni sutinātas "slow cooked" gaļas produktu segmentā.

Vadības ziņojumā arī minēts, ka, neskatoties uz Covid-19 pandēmiju, 2020.gadā palielinājās kompānijas pārdošanas apmēri mazumtirdzniecībā, kamēr sabiedriskās ēdināšanas tīklos pārdošanas apmēri samazinājās. Mazumtirdzniecībā pieauga pieprasījums pēc tradicionāliem un ātri pagatavojamiem produktiem, piemēram, cīsiņiem, svaigas un marinētas gaļas, kā arī gatavo maltīšu produktiem. 

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka palielinājās arī ražošanas izmaksas, tostarp auga izejvielu cenas.

Kompānija 2020.gadā sāka investīciju programmu, lai paplašinātu saldētās produkcijas ražošanas cehu Jelgavas ražotnē. Projekts ietver jaunas saldētās produkcijas formēšanas un iepakošanas līnijas, kā arī saldētavas paplašināšanu.

"HKScan Latvia" vadība min, ka investīciju projekts palīdzēs uzņēmumam nostiprināt pozīcijas eksporta tirgos, kā arī tiks sākta Latvijā vēl neesošu produktu ražošana.

Tāpat pērn kompānija pilnībā pārgāja uz zaļās atjaunojamās elektrības izmantošanu, gan Jelgavas ražotnē, gan Rīgas noliktavā, tādējādi īstenojot draudzīgas vides politiku atbilstoši "HKScan" grupas ilgtspējas stratēģijai.

"HKScan Latvia" vadība norāda, ka 2021.gadā kompānija turpinās īstenot ilgtermiņa stratēģiju, attīstot efektīvu sākotnējo vietējo ražošanu un gaļas apstrādi, padarot to videi vēl draudzīgāku, kā arī stiprinot zīmolus, dažādojot produktu klāstu un attīstot pārdošanas kanālus.

Kompānijas vadības ziņojumā prognozēts turpmāks putnu gaļas un putnu gaļas produktu pārdošanas apmēru pieaugums. Savukārt pārstrādātās gaļas un gatavo maltīšu produktu segmentā "HKScan Latvia" plāno koncentrēties uz produktu pievienotās vērtības palielināšanu.

2019.gadā "HKScan Latvia" apgrozījums bija 43,414 miljoni eiro, kas ir par 12,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi bija 394 342 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

Kompānija "HKScan Latvia" reģistrēta 1992.gadā, un kopš 1998.gada tā ietilpst "HKScan" grupā. "HKScan Latvia" lielākais akcionārs ir Somijas "HKScan" (99,87%). Kompānijas pamatkapitāls 2,214 miljoni eiro. "HKScan" ir viena no lielākajām pārtikas produktu ražošanas kompānijām Ziemeļvalstīs un ietver gaļas pārstrādes uzņēmumus Somijā, Zviedrijā, Dānijā un Baltijas valstīs.