Rēzeknes slimnīcas algu fonds pērn bija 11,566 miljoni eiro

Rīga, 17.jūn., LETA. Pašvaldībai piederošās SIA "Rēzeknes slimnīca" algu fonds pērn bija 11 566 884 eiro, aģentūra LETA uzzināja slimnīcā.

Iestādē skaidroja, ka slimnīca gadu no gada palielina veselības aprūpes darbinieku atalgojumu. Lai nodrošinātu sistemātisku veselības darbinieku atalgojuma paaugstināšanu, slimnīca optimizē citas izmaksas, kā rezultātā ārstniecības personu atalgojuma īpatsvars piecu gadu periodā audzis līdz pat 70% no kopējiem slimnīcas gada izdevumiem.

2020.gadā slimnīcas kopējais algu fonds veidoja 11 566 884 eiro, no kuriem 87% bija ārstniecības personu atalgojums. Administrācijas personāla darba samaksai tika atvēlēti 3%.

Slimnīcā pašlaik nodarbināti 689 darbinieki. No tiem 137 ir ārsti, 283 māsas, 80 - māsu palīgi.

Iestādes pārstāvji pauda, ka atalgojums slimnīcas ārstniecības personām un ārstniecības atbalsta personām ir augstāks par valstī noteikto. Šo atalgojumu veido pamatalga, kā arī algas mainīgā daļa, kas atkarīga no darbinieka individuālās darba kapacitātes vai snieguma - piemaksas par darbu naktī, brīvdienās, par īpašiem apstākļiem, par ambulatoro darbu, izmeklējumiem, operācijām. Slimnīca, pārorganizējot finanšu resursus, ik gadu rod iespēju saviem darbiniekiem izmaksāt prēmijas līdz 75% no darbinieka mēnešalgas, saskaņā ar ikgadējo darbības un tās rezultātu novērtējumu.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka slimnīcas apgrozījums 2019.gadā bija 15,758 miljoni eiro, bet peļņa 769 892 eiro. Finanšu dati par pērno gadu vēl nav pieejami.