"Rigensis Bank" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Armands Šteinbergs

Rīga, 17.jūn., LETA. "Rigensis Bank" valdes priekšsēdētāja amatā iecelts bankas līdzšinējais padomes priekšsēdētājs Armands Šteinbergs, liecina "Firmas.lv" informācija.

Vienlaikus darbu bankas valdē turpina Renārs Degro, Antons Savins un Natalija Mihejeva.

Iepriekš "Rigensis Bank" valdes priekšsēdētājs bija Ņikita Monahovs, kurš šajā amatā tika iecelts 2013.gada jūlijā. Pirms tam Monahovs bija bankas padomes loceklis.

Darbu "Rigensis Bank" padomē turpina Jūlija Romaņenkova, Dmitrijs Sokolovs, Duglass Endrjū Slouns un Andrejs Petropavlovskis.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija licenci "Rigensis Bank" kredītiestādes darbībai izsniedza 2011.gada jūnijā. Bankas licence ietver nosacījumu, ka ne mazāk kā 70% "Rigensis Bank" klientu segmentā veido lielie korporatīvie klienti.

2021.gada pirmajā ceturksnī "Rigensis Bank" strādājusi ar zaudējumiem 646 000 eiro apmērā pretstatā peļņai pērn attiecīgajā periodā. "Rigensis Bank" aktīvi šogad 31.martā bija 293,823 miljonu eiro apmērā, kas ir par 8,5% jeb 27,44 miljoniem eiro mazāk nekā 2020.gada beigās.

Bankas lielākais īpašnieks ir Krievijas uzņēmējs Igors Ciplakovs. Pēc aktīvu apmēra "Rigensis Bank" 2020.gada beigās bija astotā lielākā banka Latvijā.