"HansaMatrix" lielākais akcionārs "Macro Rīga" plāno pārdot līdz 2% kompānijas akciju

Rīga, 17.jūn., LETA. Augsto tehnoloģiju uzņēmuma AS "HansaMatrix" lielākais akcionārs SIA "Macro Rīga" tuvākajos mēnešos plāno pārdot līdz 2% kompānijas akciju, teikts "HansaMatrix" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Pēc paziņojumā skaidrotā, ieņēmumus no "HansaMatrix" akciju pārdošanas galvenokārt plānots izmantot, lai atbalstītu SIA "LightSpace Technologies" turpmākās attīstības vajadzības.

"HansaMatrix" kapitālā "Macro Rīga" šobrīd pieder 33,94% jeb 620 950 akciju.

Vienlaikus paziņojumā arī atzīmēts, ka "Macro Rīga" piederošo "HansaMatrix" akciju pārdošana var palīdzēt uzlabot brīvā publiskā apgrozībā esošo "HansaMatrix" akciju skaitu, ja tirgū tiks izmantoti mazāki atsevišķi darījumi.

"HansaMatrix" lielākie akcionāri 2021.gada marta beigās, pēc "HansaMatrix" publiskotās informācijas, bija "Macro Rīga" (34,08%), investīciju uzņēmumi "ZGI-4 AIF" (15,06%), "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (9,95%) un "FlyCap Investment Fund I AIF" (9,61%), kā arī "CBL Asset Management" pārvaldītie fondi (6,56%) un "Swedbank ieguldījumu pārvaldes sabiedrības" pārvaldītie fondi (5,1%).

Vienlaikus "Macro Rīga" vienīgais īpašnieks ir "HansaMatrix" padomes loceklis Ilmārs Osmanis. Savukārt "LightSpace Technologies" īpašnieki, pēc "Firmas.lv" datiem, ir "HansaMatrix" (49,86%), "BaltCap Latvia Venture Capital Fund" (27,07%), Osmanis (12,77%), "AIF Imprimatur Capital Technology Venture Fund" (7,8%) un "AIF Imprimatur Capital Seed Fund" (2,5%).

Jau vēstīts, ka "HansaMatrix" pagājušajā gadā strādāja ar 21,387 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 7,3% mazāk nekā 2019.gadā, kā arī cieta zaudējumus 656 383 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Vienlaikus "HansaMatrix" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā bija 22,589 miljoni eiro, kas ir par 8,2% mazāk nekā 2019.gadā, bet koncerna zaudējumi bija 551 612 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"HansaMatrix" ir augsto tehnoloģiju uzņēmums, kas veic jaunu elektronisko produktu un sistēmu izstrādi, to industrializāciju, kā arī sniedz integrētus ražošanas pakalpojumus klientiem, datu tīklu iekārtu, lietu interneta, industriālo sistēmu un citos augstas pievienotās vērtības tirgus segmentos. Kompānijas akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.