Rudenī plānots nodot ekspluatācijā renovēto biroju ēku "Hallo"

Rīga, 16.jūn., LETA. Šoruden plānots nodot ekspluatācijā kādreizējo telefona centrāles māju Krišjāņa Barona ielā 69, Rīgā, kas pārtop biroju ēkā "Hallo", aģentūrai LETA pavēstīja nekustamo īpašumu investīciju uzņēmuma "Vilia.Investments" pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka attīstītājs ir saglabājis ēkas pamatplānojumu, ielas fasādes risinājumus, dekoratīvo apdari un citus elementus.

"Mainoties biroja lomai, populāra kļūst hibrīda jeb daļēji klātienes, daļēji neklātienes darba forma. Tāpēc "Hallo" projekta darba vietu apjoms būs pielāgojams darbinieku skaitam - no 10 līdz pat 150 darba vietām, sniedzot iespēju izvēlēties arī mazākas platības telpas, kas aprīkotas ar risinājumiem darbinieku ērtībai un drošībai," piebilda "Vilia.Investments" vadītājs un līdzdibinātājs Edgars Ivanovs .

Patlaban "Vilia.Investments" strādā pie vēl trīs nekustamā īpašuma objektu attīstības Rīgā. Divos objektos - "Hoffmann rezidence" Kuģu ielā un Dainas ielā - iecerēts izveidot 174 dzīvokļus. Savukārt Lubānas ielā vairāk nekā trīs hektāru zemes platībā iecerēts izveidot Rīgā lielāko "stock office" kompleksu, kur apvienotas tirdzniecības platības, biroja un noliktavu telpas ar kopējo iznomājamo platību 14 500 kvadrātmetru.

Kopējās visu četru projektu investīcijas pārsniedz 40 miljonus eiro, un 2021.gadā investīciju portfeli plānots dubultot.

"Hallo" ēka ir 20.gadsimta sākuma "Art Deco" projekts, kas būvēta 1928.gadā pēc Satiksmes ministrijas Pasta un telegrāfa departamenta arhitekta Dāvida Zariņa projekta. Stilistiski izturētā būves arhitektūra saglabājusies gandrīz nemainīga kopš tās uzcelšanas.

Uzņēmums "Vilia.Investments" reģistrēts 2019.gada novembrī, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmuma īpašnieki vienādās daļās ir Ivanovs un Armands Broks, liecina "Firmas.lv" informācija.