Valmierā no 1.jūlija samazinās siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu

Rīga, 15.jūn., LETA. Valmierā no 1.jūlija samazinās siltumenerģijas apgādes pakalpojuma tarifu, aģentūru LETA informēja SIA "Valmieras ūdens".

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi "Valmieras ūdens" noteikto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu, kura izmaiņas bija saistītas ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu izmaiņām.

Gala tarifs siltumenerģijas lietotājiem no šā gada 1.jūlija noteikts 51,64 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 0,88 eiro zemāks, nekā līdz šim spēkā esošais 52,52 eiro par MWh.

Noteiktais siltumenerģijas gala tarifs sastāv no siltumenerģijas ražošanas tarifa, pārvades un sadales tarifa, siltumenerģijas tirdzniecības tarifa.

"Valmieras ūdens" siltumenerģiju iepērk no trim komersantiem, tostarp siltumenerģijas ražotāja AS "Valmieras enerģija" (82,8%), AS "Valmieras piens" (15,7%), kā arī SIA "ITA Ltd" (1,5%).

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Valmieras ūdens" apgrozījums bija 6 643 505 eiro, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir samazinājies par 11%, Uzņēmums pērn nopelnījis 82 434 eiro.