Kokapstrādes uzņēmuma "Kronospan Riga" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā sarucis par 9,4%

Rīga, 11.jūn., LETA. Kokapstrādes uzņēmums SIA "Kronospan Riga" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2019.gada 1.oktobra līdz 2020.gada 30.septembrim, strādāja ar 177,803 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,4% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 44% un bija 27,226 eiro, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija. 

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka "Kronospan Riga" pamatdarbība ir koksnes skaidu plātņu, orientēto skaidu plātņu un laminēto skaidu plātņu ražošana. Orientēto skaidru plātņu ražošanas jauda ir 800 000 kubikmetru gadā, savukārt koksnes skaidu plātņu ražošanas jauda ir 500 000 kubikmetru gadā. 

Kompānijas vadība norāda, ka pagājušajā gadā "Kronospan Riga" finanšu rādītājus negatīvi ietekmēja sāktais investīciju projekts, kas izraisīja ražošanas traucējumus, tostarp uz diviem mēnešiem tika apstādināta orientēto skaidu plātņu ražošanas līnija.

"Kronospan Riga" galvenie investīciju projekti iekļāva jauna aprīkojuma iegādi, kā arī orientēto skaidu plātņu ražošanas līnijas pagarināšanu un UTWS sistēmas ieviešanas pabeigšanu, kas būtiski samazinās ar ražošanas procesu saistītās emisijas.

Nākamajā finanšu gadā "Kronospan Riga" paredz turpināt investīcijas ražošanas procesa modernizēšanā un paplašināšanā, prognozējot investīcijas 115 miljonu eiro apmērā. Tāpat kompānija plāno paplašināt ražošanas jaudu, īstenot izmaksu optimizācijas programmas, kā arī diversificēt izejmateriālu bāzi. 

Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.oktobra līdz 2019.gada 30.septembrim, "Kronospan Rīga" strādāja ar 196,348 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 15,2% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka 2,5 reizes - līdz 48,654 miljoniem eiro.

"Kronospan Riga" izveidota 2005.gadā, un līdz 2013.gada oktobra vidum tā strādāja ar nosaukumu "Bolderaja Ltd". Kompānijas pamatkapitāls ir 40 999 816 eiro. "Kronospan Riga" vienīgais īpašnieks ir Kiprā reģistrēta kompānija "Kronospan Baltic Holdings LTD", bet tās patiesie labuma guvēji ir Lihtenšteinas princis Mihaels (Prince Michael von und zu Liechtenstein), Kipras pilsonis Spirs Spiru (Spiros Spyrou) un Lihtenšteinas pilsonis Kristofs Antons Nuts (Christoph Anton Nutt).