"Rimi Latvia" vasarā jauniešiem piedāvās 274 darba vietas

Rīga, 10.jūn., LETA. Mazumtirgotājs "Rimi Latvia" kopā ar Nodarbinātības valsts aģentūru (NVA) sācis skolēnu un jauniešu nodarbinātības programmu, kurā šajā vasarā plānots piedāvāt 274 darba vietas, aģentūrai LETA pavēstīja "Rimi Latvia" pārstāvji.

Programmā jauniešiem būs iespēja apmaksātā praksē apgūt profesionālās iemaņas mazumtirdzniecībā 58 "Rimi" veikalos visā Latvijā - Rīgā, Ventspilī, Jēkabpilī, Gulbenē, Liepājā, Līvānos, Jūrmalā, Valmierā, Saulkrastos, Ogrē, Bauskā, Ādažos, Ķekavā, Jelgavā un Talsos.

Darbu pašlaik ir sākuši pirmie 47 jaunieši, savukārt lielākā daļa vakanču pieejamas jūlijā un augustā.

Parasti jaunieši vecumā no 15 līdz 17 gadiem ar pamatizglītību tiek nodarbināti vienkāršos darbos tirdzniecības zālē vai veikala noliktavas telpās, savukārt jaunieši vecumā no 18 gadiem var iegūt pieredzi gan kā tirdzniecības zāles darbinieki, gan kā pārdevēji kases un vitrīnas zonā, gan arī ražošanā.

Lai pieteiktos vakancēm, jaunieši ir aicināti apmeklēt interneta vietnes "www.nva.gov.lv" sadaļu "Skolēnu vasaras nodarbinātība" un aizpildīt pieteikuma anketu. Sadaļā iespējams iepazīties ar apstiprināto un vakanto darba vietu sarakstu katrā reģionā.

Jau vēstīts, ka "Rimi Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 946,508 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 3,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa samazinājās par 8,3% un bija 30,409 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Kompānija "Rimi Latvia" reģistrēta 1992.gada janvārī, un tās pamatkapitāls ir pieci miljoni eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Zviedrijā reģistrētais uzņēmums "Rimi Baltic".