"Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" apgrozījums pērn pieaudzis par 7,3%

Rīga, 10.jūn., LETA. Elektrovilcienu iekārtu ražotāja AS "Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" pagājušajā gadā strādāja ar 68,592 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 45,1% un sasniedza 9,681 miljonu eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pieaugums sasniegts, pateicoties jaunu vai modernizētu produktu ieviešanai ražošanā. 

Pagājušajā gadā uzņēmums pabeidza energoefektivitātes paaugstināšanas projektu, kā arī jaunas paaudzes sinhronā relaktances elektrodzinēja izstrādi. 

Vadības ziņojumā teikts, ka Covid-19 pandēmija nav atstājusi būtisku ietekmi uz uzņēmuma darbību. 

Šogad uzņēmums turpina izstrādāt ražošanas līniju 25 kilovoltu maiņstrāvas asinhronās piedziņas elektrovilciena elektroaprīkojuma izgatavošanai. Kopējās projekta izmaksas ir aptuveni divi miljoni eiro, no tiem 35% veido Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.

Tāpat uzņēmums sadarbībā ar Enerģētikas un transporta kompetences centru šogad pabeidzis metro vilciena vilces piedziņas sistēmas ar superkondensatoru uzkrājējiem projektēšanu un izstrādi. Vilces piedziņas sistēma paredzēta metro vilcieniem, kurus izmanto tuneļos un kuri var izbraukt atvērtos ceļa posmus ar ātrumu līdz 90 kilometriem stundā. Projekta izmaksas veidoja 420 000 eiro. 

Šogad sadarbībā ar Enerģētikas un transporta kompetences centru tiks turpināta arī maiņstrāvas elektrovilciena vilces pārveidotāja projektēšana un izstrāde, kuru paredzēts pabeigt 2022.gada vasarā. Projekta finansējuma kopējais provizoriskais apmērs ir 568 919 eiro. 

Vadības ziņojumā arī teikts, ka uzņēmumā strādājošo skaits pieaudzis no 729 līdz 785 darbiniekiem, bet vidējā alga pērn bija 1187 eiro mēnesī. 

"Rīgas elektromašīnbūves rūpnīca" 2019.gadā strādāja ar 63,948 miljonu eiro auditēto apgrozījumu, kas ir par 38,6% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānija peļņa pieauga par 72,4% un bija 6,671 miljons eiro.

"Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" patiesie labuma guvēji ir Krievijas pilsoņi Iskandars Mahmudovs un Andrejs Bokarevs.

"Rīgas elektromašīnbūves rūpnīcas" akcijas no 2005.gada septembra līdz 2021.gada februāra beigām kotēja biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.