Izložu rīkotāja "Latvijas loto" peļņa pērn sasniegusi 11,2 miljonus eiro

Rīga, 2.jūn., LETA. Izložu rīkotājs VAS "Latvijas loto" pagājušajā gadā strādāja ar 57,1 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 18,3% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 53,3% un bija 11,183 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Latvijas loto" EBITDA jeb peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas bija 15,628 miljoni eiro.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Latvijas loto" sasniedza augstākos darbības rezultātus kapitālsabiedrības vēsturē. "Izvirzītie finanšu un nefinanšu mērķi ir sasniegti un darba uzdevumi izpildīti, atbilstoši "Latvijas Loto" vidēja termiņa darbības stratēģijai," minēts vadības ziņojumā.

Tajā arī atzīmēts, ka "Latvijas loto" saimnieciskā darbība 2020.gadā tika balstīta uz ilgtspējīgu uzņēmuma attīstību un ilgtspējīgu spēļu politiku, sniedzot pakalpojumus sociāli atbildīgā veidā, nodrošinot pircēju interešu aizsardzību. Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ "Latvijas loto" ir veikusi izmaiņas uzņēmuma darbības procesos, lai nodrošinātu sekmīgu darbības turpināšanu, pakalpojumu nepārtrauktību un pieejamību klientiem, ievērojot normatīvos noteikto.

2020.gadā veikta informācijas tehnoloģiju sistēmu uzturēšana, nodrošinot 100% pieejamību "Latvijas loto" interneta vietnei un centrālajai izložu datu apstrādes sistēmai. Pagājušajā gadā uzņēmums arī turpināja pilnveidot klientu attiecību vadības procesus.

Pērn turpināta interaktīvo momentloteriju produktu portfeļa papildināšana, ieviešot pārdošanā deviņas jaunas interaktīvās momentloterijas. 

Savukārt, lai nodrošinātu skaitļu izlozes "SuperBingo" atbilstību epidemioloģiskās drošības prasībām, 2020.gadā veiktas izmaiņas skaitļu izlozes "SuperBingo" TV auditorijas spēļu formātā, piemērojot to attālinātas izlozes norisei un atceļot spēlētāju klātienes dalību.

Pērn Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktie tirdzniecības ierobežojumi skāra arī "Latvijas loto" tirdzniecības vietas, tādēļ uzņēmums turpināja prioritāri fokusēties uz attālinātās tirdzniecības nodrošināšanu. 

"Latvijas loto" 2021.gada izvirzījis vairākus darbības virzienus un uzdevumus, tostarp sociāli atbildīga, tiesiska, kvalitatīva un ilgtspējīga uzņēmuma darbību, pārvaldību un attīstību, esošu un jaunu produktu attīstību, kā arī tirdzniecības vietu un izplatīšanas kanālu attīstību.

2019.gadā "Latvijas loto" strādāja ar 48,249 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 18,2% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa palielinājās par 12,2% un bija 7,296 miljoni eiro.

"Latvijas loto" reģistrēta 1992.gada jūlijā, un tās pamatkapitāls ir 1,4 miljoni eiro. "Latvijas loto" pilnībā pieder valstij, un tai vienīgajai ir tiesības rīkot valsts mēroga izlozes un loterijas.