"Ludzas maiznīcas" apgrozījums pērn pieaudzis par 7,3%

Rīga, 1.jūn., LETA. Maizes un miltu izstrādājumu ražotājs SIA "Ludzas maiznīca" pagājušajā gadā strādāja ar 4,281 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga 10,5 reizes - līdz 28 880 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pērn par 1,7% palielinājās konditorejas un kulinārijas produktu ražošanas apmērs, kas skaidrots ar lielo konkurenci Latvijā maizes kulinārijas un konditorejas izstrādājumu tirgū.

Pēc vadības ziņojumā paustā, apgrozījuma palielināšanās pamatā ir iepirkto preču tirdzniecība.

Vienlaikus kompānijas vadība atzīmē, ka finanšu rezultātus ietekmēja arī iepirkto izejvielu, pakalpojumu un cenu kāpums, kā arī kvalificēta darbaspēka trūkums.

2021.gadā kompānija paredz meklēt arvien jaunus produkcijas noieta tirgus, kā arī paplašināt ražotās produkcijas sortimentu. Tāpat tiks strādāts pie pārdošanas cenu politikas, kā arī pie izdevumu optimizācijas.

Šogad "Ludzas maiznīca" plāno atvērt arī bioloģiskās un bezglutēna produkcijas ražošanas cehu, kā arī nomainīt vecās ražošanas iekārtas.

2019.gadā "Ludzas maiznīca" strādāja ar 3,989 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 6,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka 4,2 reizes un bija 2741 eiro.

Kompānija "Ludzas maiznīca" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 147 254 eiro. Kompānijas vienīgā īpašniece ir Amanda Lukašenoka.