"Euroaptieka" izveido jaunu veselības aprūpes centru Dobelē

Rīga, 1.jūn., LETA. Aptieku tīkls "Euroaptieka" Dobelē izveidojis jaunu veselības aprūpes centrs, kurā Dobeles un apkārtējo novadu iedzīvotāji vienuviet varēs saņemt plašu veselības aprūpes pakalpojumu klāstu, aģentūrai LETA pavēstīja "Euroaptieka" pārstāvji.

Veselības aprūpes centrs atrodas kādreizējā pasta ēkā, kurai "Euroaptieka" veikusi apjomīgus atjaunošanas un labiekārtošanas darbus. Ēkā atrodas arī "Euroaptieka".

Precīzas summas par veiktajām investīcijām uzņēmuma pārstāvji patlaban neatklāja, taču norādīja, ka par ieguldītajiem līdzekļiem klientu ērtībām nodrošināta telpu labiekārtošana atbilstoši mūsdienīga veselības aprūpes centra prasībām, nodrošinot apmeklētājiem ērtāku un drošāku pakalpojumu saņemšanu.

Izveidotā veselības aprūpes centra 215 kvadrātmetru plašajās telpās darbosies "MFD Laboratorija", "MFD Veselības grupas" speciālisti - kardiologs, neirologs, endokrinologs un ķirurgs, kā arī "Monikas Stacēvičas ārsta prakse", "Ilzes Sproģes ģimenes ārsta un pediatra prakse", zobārstniecības klīnika "Zobu feja", "Ivo Končus fizioterapeita prakse".

"Latvijas reģionu pilsētās trūkst modernu veselības aprūpes centru, kas nozīmē arī ierobežotu pakalpo-jumu pieejamību. Šāda situācija ir raksturīga arī Dobelē, kur dzīvo gan daudz jaunu ģimeņu, gan vecāka gada gājuma cilvēki. Tāpēc varam pilsētai dot būtisku un nepieciešamu pienesumu veselības aprūpē, kas iedzīvotājiem nozīmē iespēju saņemt speciālistu konsultācijas, laboratoriskos izmeklējumus un vakcināciju tuvu mājām," pauda "Euroaptieka" valdes priekšsēdētāja Nataļja Zaharova.

"Līdz šim Dobelē nodrošinājām mobilās diagnostikas un ārstu speciālistu izbraukumus, taču, redzot iedzīvotāju pieaugošo pieprasījumu pēc augstas kvalitātes veselības pakalpojumiem pieņēmām stratēģiski svarīgu lēmumu būt tuvāk klientiem un sākt pastāvīgu darbu Dobelē, ko bija iespējams ātri realizēt, pateicoties "Euroaptieka" iniciatīvai veidot jaunu veselības aprūpes centru," norādīja "MFD Veselības grupa" izpilddirektors Einārs Giels. 

Jaunā veselības aprūpes centra ēkas energoefektivitātes paaugstināšanai ēkas pirmajā stāvā nomainīti logi un veikta ēkas iekšējā siltināšana, izveidota jauna ventilācijas un apkures sistēma, kā arī uzstādīts energoefektīvs LED apgaismojums. Veselības aprūpes centra pieejamība nodrošināta arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un apmeklētāju ērtībām pagalmā pieejama arī autostāvvieta.

Jaunais veselības aprūpes centrs Dobelē kopumā ir jau trešā "Europtieka" sadarbībā ar "MFD Veselības grupa" izveidotā vieta, kur cilvēkiem saņemt ar veselību un labsajūtu saistītus pakalpojumus. Pārējās šādas vietas atrodas Rīgā - Andreja Saharova ielā, kur pieejama farmaceitiskā aprūpe un laboratoriskie izmeklējumi, kā arī tirdzniecības centrā "Domina", kur pieejama farmaceitiskā aprūpe un "MFD Veselības punkts", kas specializējas laboratorisko izmeklējumu veikšanā, plaša spektra vakcinācijas pakalpojumu sniegšanā, kā arī drīzumā tiks piedāvātas ārstu konsultācijas.

"Euroaptieka" pērn strādāja ar 50,79 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12,4% lielāks nekā 2019.gadā, arī uzņēmuma peļņa auga par 12,4% un sasniedza 3,225 miljonus eiro.

Latvijā darbojas 56 "Euroaptieka" aptiekas 18 apdzīvotās vietās visā valstī.

Aptieku tīkla vienīgā īpašniece ir Lietuvas "Euroapotheca", bet tās patiesais labuma guvējs, pēc "Firmas.lv" datiem, ir mazumtirdzniecības tīkla "Maxima" patiesais labuma guvējs Nerijs Numa (līdz 2020.gadam - Numavičs).

"Euroapotheca" ir kopumā vairāk nekā 600 aptieku Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un Zviedrijā. "Euroaptieka" Latvijā darbojas kopš 2001.gada.