Nekustamo īpašumu projektu attīstītāja "Bonava Latvija" apgrozījums pērn audzis par 4,2%

Rīga, 20.maijs, LETA. Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "Bonava Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 30,44 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2019.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieaugusi par 19,5% un sasniegusi 4,011 miljonus eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma pieaugums ir saistīts ar lielāku nodoto dzīvokļu skaitu un labākiem projektu finanšu rādītājiem salīdzinot ar iepriekšējo gadu.

Pērn "Bonava Latvija" turpināja savu darbību gan pie sava nekustamā īpašuma attīstīšanas, gan pabeigtā nekustamā īpašuma pārdošanas. 2020.gadā  uzņēmums turpināja dzīvojamo ēku projektus Dreiliņos, Stopiņu novadā un Rīgā - Maskavas ielā, Turaidas ielā, Dumbrāja ielā, Ropažu ielā, Ganību dambī, Vienības gatvē un Tumes ielā.

Pagājušajā gadā "Bonava Latvija" noslēdza pirkuma līgumus par nekustamo īpašumu iegādi Druvienas un Prūšu ielās, Rīgā.

2021.gadā tiek plānots pabeigt pārdot dzīvokļus pabeigtajos Stirnu ielas, Pūces ielas, Maskavas ielas, Ganību dambja, Turaidas ielas un Dreiliņu projektos, kā arī turpināt celtniecību un pārdot dzīvokļus sāktajos projektos.

Tāpat vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums seko Covid-19 izplatībai un ievēro valdības un atbildīgo iestāžu rekomendācijas. Ietekme uz uzņēmuma finanšu stāvokli tiek regulāri monitorēta, bet pagaidām visu "Bonava Latvija" projektu būvniecība noris kā ierasts.

2019.gadā "Bonava Latvija" strādāja ar 29,208 miljonu eiro apgrozījumu un guva 3,356 miljonu eiro peļņu.

"Bonava Latvija" īsteno ekonomiskā segmenta un biznesa klases mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā, attīstot projektus tādos Rīgas mikrorajonos kā Purvciems, Teika, Ķengarags, Šampēteris, Rīgas klusais centrs un Krasta ielas rajons.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir pārstāvēts Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Vācijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, 2020.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 17 miljardu Zviedrijas kronu (1,69 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.