Sūtījumu piegādātāja "DHL Latvia" apgrozījums pieaudzis par 17,3%

Rīga, 13.maijs, LETA. Sūtījumu piegādātāja SIA "DHL Latvia" apgrozījums apgrozījums pagājušajā gadā bija 17,607 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa bija 291 665, kas ir par 90% vairāk nekā 2019.gadā, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadība ziņojumā norādīts, ka pagājušajā gadā uzņēmuma biznesa virziens ticis koncentrēts uz sadarbību ar maziem un vidējiem uzņēmumiem, un e-komercijas segments joprojām bijis galvenā prioritāte. Domājot par epidemioloģisko drošību, pērn minimizēta fiziskā saskarsme ar klientiem, veicot uzlabojumus sūtījumu saņemšanas un nodošanas procedūrā.

Tāpat uzņēmums pērn attīstījies vides aizsardzības jomā, iespēju robežās pielietojot zaļā iepirkuma principus un papildus vienojoties ar visiem piegādātājiem par minimālajām vides prasībām, kas jāievēro sniedzot pakalpojumu vai piegādājot preces. Pērn "DHL Latvia" ieviesa jaunu, ogļskābās gāzes neitrālu, kurjeru transportu - kravas velosipēdu kubi-ciklu. Veikti vairāki testi elektroauto un tika plānots sākt to izmantošanu 2021.gadā. Pērn iegādāti arī hibrīdauto.

Nākotnē sabiedrības ir plāni attīstīties ne tikai e-komercijas segmentā, bet arī fokusēties uz B2B segmentu, kurā uzņēmumi savā starpā veic komerciālas transakcijas, tostarp pakalpojumu vai produktu apmaiņu. Izaugsmi paredzēts balstīt, palielinot pārdošanas pārstāvju skaitu, kā arī koncentrējoties uz izmaksu optimizāciju un procesu efektivitāti. Papildus uzmanība, uzņēmuma vadības ieskatā, būtu jāpievērš produktu attīstībai un jaunu klientu piesaistīšanai, kam liels atbalsts būs "DHL Latvia" jauna sūtījumu šķirošanas un apstrādes centra atklāšana.

Kā ziņots, "DHL Latvia" apgrozījums 2019.gadā bija 30,478 miljoni eiro, kas ir par 1,4% mazāk nekā gadu iepriekš, taču kompānija guva peļņu 161 162 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums "DHL Latvia" reģistrēts 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 71 700 eiro. "DHL Latvia" vienīgais īpašnieks ir Vācijas "Deutsche Post Beteiligungen Holding".