"Tonus Elast" apgrozījums pērn samazinājies par 34,4%

Rīga, 13.maijs, LETA. Zāļu ražotājam "Olainfarm" piederošais elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotājs SIA "Tonus Elast" pagājušajā gadā strādāja ar 5,518 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 34,4% mazāk nekā 2019.gadā, kā arī kompānija cieta 289 478 eiro zaudējumus pretstatā gadu iepriekš gūtajai peļņai, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn eksportēti 85,6% saražotās produkcijas, tostarp Eiropas Savienības valstīs realizēti 4,8% produkcijas.

"Tonus Elast" produkcija ir sertificēta Baltijas valstīs, Krievijā, Baltkrievijā, Bulgārijā un daudzās Vidusāzijas valstīs.

Pēc vadības ziņojumā minētā, "Tonus Elast" vadība sākotnēji plānoja, ka 2020.gadā ražošanas apmēri varētu augt par 19%, taču Covid-19 pandēmija radīja traucējumus uzņēmējdarbībai. Īpaši pandēmijas sākumā daudzos uzņēmuma tirgos tika ieviesti būtiski ierobežojumi, tai skaitā arī medicīniskiem pakalpojumiem, kuri saistīti ar uzņēmumā ražotās produkcijas pielietojumu. 

"Tonus Elast" vadība informē, ka gada otrajā pusē pieprasījums pēc produkcijas atkal palielinājies un sasniedzis 2019.gada līmeni.

Kopumā "Tonus Elast" pērn saņēma 222 700 eiro atbalstu no Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras, bet Valsts ieņēmumu dienests dīkstāves pabalstos darbiniekiem izmaksājis 199 600 eiro.

Šogad uzņēmums plāno palielināt realizāciju par 53%, sasniedzot 2019.gada līmeni, teikts vadības ziņojumā. Tāpat uzņēmuma mērķis ir mazināt Krievijas īpatsvaru eksporta tirgū un palielināt realizāciju ES valstīs. Šim nolūkam sākts darbs pie produkcijas portfeļa pārstrukturēšanas, iepakojuma dizaina maiņas, uzņēmuma mājaslapas uzlabošanas un e-veikala attīstības. 

Uzņēmumā pagājušajā gadā strādāja 197 darbinieki.

2019.gadā "Tonus Elast" apgrozījums bija 8,407 miljoni eiro, savukārt kompānijas peļņa bija 1,01 miljons eiro.

Kompānija "Tonus Elast" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2 007 500 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks kopš 2016.gada maija ir "Olainfarm". "Tonus Elast" ražo elastīgās saites, kompresijas zeķes, elastīgās medicīniskās jostas, stājas korektorus un citus izstrādājumus.