Magnētiskās rezonanses kabineta izveidē Cēsīs SIA "Vizuālā diagnostika" ieguldījusi miljonu eiro

Rīga, 7.maijs, LETA. SIA "Vizuālā diagnostika" Cēsu filiāles "Magnētiskās rezonanses kabinets" izveidē ieguldījis vienu miljonu eiro, aģentūru LETA informēja SIA "Vizuālā diagnostika" mārketinga speciāliste Sanda Gulbe.

Kabinetā uzstādīta "Canon Medical Systems" 1.5T (teslas) magnētiskās rezonanses iekārta "Vantage Orian". "Vizuālā diagnostika" esot pirmais uzņēmums Latvijā, ar kuru ražotājs "Canon Medical Systems" sācis sadarbību magnētiskās rezonanses iekārtu nodrošināšanā.

"Magnētiskās rezonanses kabinets" atrodas SIA "Cēsu klīnika" telpās. SIA "Cēsu klīnika" valdes priekšsēdētāja Ingūna Liepa pauda viedokli, ka pēdējo gadu laikā diagnostisko izmeklējumu jomā Cēsu klīnika piedzīvojusi būtisku attīstību, pateicoties darbam un investīcijām cilvēkresursos, infrastruktūras uzlabošanā un medicīnisko tehnoloģiju modernizācijā.

"Vizuālā diagnostika" vadītāja Evija Mirzojana stāstīja, ka "Vizuālā diagnostika" savas 15.jubilejas gadā ir atvērusi divas jaunas filiāles - Daugavpilī un Cēsīs.

Magnētiskās rezonanses kabinetā var veikt izmeklējumus galvai, kaklam, krūšu kurvim, vēdera dobuma un mazā iegurņa orgāniem, asinsvadiem, galvas un muguras smadzenēm, mugurkaulājam un muskuloskeletālajai sistēmai.

Izmeklējumi būs pieejami ar speciālista nosūtījumu par maksu vai uzrādot apdrošināšanas polisi.

"Vizuālā diagnostika" ir deviņi magnētiskās rezonanses kabineti visā Latvijā - Cēsīs, Daugavpilī, Rīgā, Valmierā, Liepājā, Jelgavā, Kuldīgā un Jēkabpilī, kā arī pieci datortomogrāfijas kabineti - Gulbenē, Liepājā, Saldū, Kuldīgā un Siguldā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Vizuālā diagnostika" apgrozījums 2019.gadā bija 5 234 995 eiro, peļņa - 1 420 513 eiro. Finanšu rādītāji par 2020.gadu vēl nav publiskoti.