"Industra Bank" piešķīrusi 1,5 miljonu eiro aizdevumu līmētā koka būvkonstrukciju ražotājam "Iktk"

Rīga, 6.maijs, LETA. "Industra Bank" piešķīrusi 1,5 miljonu eiro aizdevumu lielizmēra līmētā koka būvkonstrukciju ražotājam SIA "Iktk", aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Bankā norādīja, ka "Iktk" ražotās konstrukcijas tiek izmantotas sabiedrisku ēku un tiltu būvniecībā citās Eiropas valstīs, taču daļa uzņēmumā izgatavoto konstrukciju ir arī izmantota Latvijā koncertzāļu, sporta būvju, biroju un ražošanas ēku, kā arī tiltu būvniecībai.

"Piešķirtais finansējums palīdzēs uzņēmumam attīstīties. Esam eksportētāji, vairāk nekā trīs ceturtdaļas no "Iktk" saražotās produkcijas nonāk aiz Latvijas robežām. Jau no izveidošanas brīža mūsu mērķis ir būt nevis resursu eksportētājam, bet inovatoriem un augstākas pievienotās vērtības radītājam, un, lai to īstenotu, esam nepārtraukti investējuši," pauda "Iktk" valdes priekšsēdētājs Māris Peilāns.

Viņš arī norādīja, ka bankas izsniegto aizdevumu "Iktk" izmantos ražošanas iekārtu iegādei un iepriekš veikto investīciju saistību pārfinansēšanai.

"Iktk" ražo līdz 32 metrus garas liektas un taisnas līmētā koka konstrukcijas, kā arī veic augstas precizitātes un sarežģītības pēcapstrādi.  Kompānijas ražotās konstrukcijas ir izmantotas būvniecībā Dānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Islandē, Spānijā, Krievijā, Lietuvā, Latvijā, ASV, Dienvidkorejā, kā arī Nīderlandē.

Kompānija "Iktk" reģistrēta 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1 502 825 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki ir SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate"" (99,81%), SIA "Marko KEA" (0,14%), Rīgas Tehniskā universitāte (0,04%), kā arī SIA "Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūts" (0,01%). Savukārt kompānijas patiesās labuma guvējas ir Eva Peilāne un Baiba Radžele.  2020.gadā "Iktk" apgrozījums bija 1,301 miljons eiro, bet zaudējumi - 428 732 eiro.

Pēc aktīvu apmēra "Industra Bank" ir viena no mazākajām bankām Latvijā. Tās īpašnieki ir SIA "J.A.Investment Holdings" (41,48%), SIA"HPI 2" (28,58%), Natalja Podgorbunskiha (14,11%), SIA "Ouroboros" (7,44%), Goča Tutberidze (6,07%), SIA "Izoterm Systems" (1,85%) un SIA "Allegro Lite" (0,47%).