Kokapstrādes uzņēmuma "Diana" apgrozījums pērn pieauga par 7,3%

Rīga, 5.maijs, LETA. Kokapstrādes uzņēmums SIA "Diana" pagājušajā gadā strādāja ar 17,764 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,3% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa pieauga līdz 1,132 miljoniem eiro, pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš, liecina "Firmas.lv" publiskotā informācija.

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka pērn "Diana" nav saskārusies ar riskiem un neskaidriem apstākļiem, kas būtiski ietekmētu saimnieciskās darbības finansiālos rezultātus. Turklāt 2020.gads "Diana" vadības ieskatā bijis veiksmīgs.

Pērn kompānija realizējusi 79 400 kubikmetru zāģmateriālu un, lai arī 2019.gada nogalē un 2020.gada pirmajā pusgadā zāģmateriālu realizācijas cenas bijušas zemas, 2020.gada otrajā pusgadā tās pakāpeniski palielinājušās.

Vadības ziņojumā norādīts, ka pērn ražošanas nodrošināšanai ar izejmateriāliem kompānija slēgusi līgumu ar AS "Latvijas valsts meži" par apaļkoku piegādēm, kā arī papildus tiek slēgti līgumi ar citiem vietējā tirgus zāģbaļķu piegādātājiem.

Jau ziņots, ka 2019.gadā "Diana" strādāja ar 16,549 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 22,5% mazāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus kompānija cieta zaudējumus 140 893 eiro apmērā, pretstatā peļņai 2018.gadā.

"Diana" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,502 miljoni eiro.

Tāpat LETA vēstīja, ka kokapstrādes uzņēmumam SIA "Gaujas koks" plānots pievienot mežizstrādes uzņēmumu "Diana", liecina aprīlī publicētā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Noslēdzoties reorganizācijas procesam, "Diana" beigs pastāvēt bez likvidācijas procesa, bet tās mantu, tiesības un pienākumus pārņems "Gaujas koks".

Jau ziņots, ka šogad janvāra sākumā "Gaujas koks", kurš pieder Vitālijam Čmihovam, kļuva par vienīgo "Diana" kapitāldaļu turētāju. Iepriekš "Diana" kapitālā 99% piederēja Aleksejam Čmihovam, bet Vitālijam Čmihovam piederēja 1%.