"Printful" izveidojis biroju Rīgas centrā

Rīga, 30.apr., LETA. "Draugiem Group" uzņēmums "Printful" izveidojis biroju Rīgas centrā - ēkā Raiņa bulvāra un Krišjāņa Barona ielas krustojumā, aģentūrai LETA pavēstīja "Draugiem Group" pārstāvji.

"Printful" izpilddirektors un līdzdibinātājs Dāvis Siksnāns informēja, ka darbu jaunajā birojā plānots sākat šogad.

"Nu jau vairāk nekā gadu strādājam attālinātā režīmā. 92% no "Printful" komandas izteica vēlmi pēc ierobežojumu atcelšanas pilnībā vai daļēji atgriezties birojā. Taču strauji augošā darbinieku skaita dēļ attīstībai nepieciešamas papildu darba vietas. Tādēļ, papildu biroja telpām Pārdaugavā, Mārupē un Cēsīs, iekārtojam biroju pašā pilsētas centrā, kas ļaus lielai daļai kolēģu strādāt tuvāk dzīvesvietai," klāstīja Siksnāns.

Pēc kompānijā vēstītā, Latvijā "Printful" darbinieku skaits Covid-19 pandēmijas laikā ir pieaudzis teju divas reizes, sasniedzot 560 cilvēku.

Jaunajā birojā septiņos stāvos un vairāk nekā 3000 kvadrātmetru platībā būs vairāk nekā 200 darbavietu, tikšanās un koplietošanas telpas, kafejnīca kompānijas darbiniekiem, kā arī jumta terase 400 kvadrātmetru platībā.

Telpas Raiņa bulvārī 25 kompānija ilgtermiņā īrēs no nekustamo īpašumu investora un pārvaldītāja "Baltic RE Group".

"Printful" ir apdrukas un šūšanas ārpakalpojumu uzņēmums, kas izgatavo un piegādā pasūtījumus internetveikalu vārdā.

"Printful Latvia" 2019.gadā strādāja ar 23,125 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānijas peļņa pieauga gandrīz divas reizes, sasniedzot 8,058 miljonus eiro. Savukārt kopumā "Printful" apgrozījums 2019.gadā veidoja 116 miljonus ASV dolāru (106,7 miljonus eiro), kas ir par 49,6% vairāk nekā gadu iepriekš.

"Printful Latvia" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 350 000 eiro, liecina "Firmas.lv" dati. Kompānijas patiesie labuma guvēji ir Agris Tamanis, Lauris Liberts un Inga Liberte.