Daudzdzīvokļu ēku kompleksā "Ezerjugla" plānots investēt 40 miljonus eiro

Rīga, 30.apr., LETA. Nekustamo īpašumu attīstītājs AS "Murjāņu 70" Juglas ezera krastā, Murjāņu ielā 70, Rīgā, plāno būvēt jaunu dzīvojamo ēku kompleksu "Ezerjugla" ar astoņām daudzdzīvokļu mājām, kurā tiks investēti 40 miljoni eiro, aģentūru LETA informēja attīstītāja pārstāvji. 

Projektā plānotas astoņas četrstāvu ēkas ar vairāk nekā 500 divistabu un trīsistabu dzīvokļiem 44 līdz 102 kvadrātmetru platībā. Tāpat plānots izbūvēt 535 virszemes un pazemes autostāvvietas.

"Ezerjuglas" dzīvojamo ēku kompleksu plānots nodot ekspluatācijā 2022.gada aprīlī.

"Murjāņu 70" mārketinga vadītāja Natālija Sējāne skaidroja, ka jaunais dzīvojamais komplekss būs paredzēts gan jaunām ģimenēm, gan profesionāļiem un senioriem. Kompleksa teritorijā tiks iekārtoti vairāki bērnu rotaļu laukumi, bet vairākās sekcijās pie kāpņu telpām pirmajā stāvā paredzētas ratiņu novietnes. 

Tāpat kompleksā paredzēta vairāk nekā 600 kvadrātmetrus aktīvā sporta zona ar āra trenažieriem, skriešanas celiņiem un konstrukciju skrituļdēļiem. Savukārt 5000 kvadrātmetru ainaviskajā zonā iecerēts iekārtot soliņus un atpūtas zviļņus. "Ezerjuglas" komplekss robežojas ar Juglas ezera piekrasti, kur 2500 kvadrātmetru platībā plānots ierīkot labiekārtotu pludmali ar pārģērbšanās kabīnēm.

"Visu astoņu dzīvojamo ēku būvniecība tiek īstenota vienā kārtā, tāpēc uzreiz pēc kompleksa nodošanas iedzīvotājiem būs pieejama visa plašā teritorija ar pilnīgu arhitektoniski telpisko veidolu un pabeigtu labiekārtojumu, izvairoties no būvdarbu trokšņiem un putekļiem," pauda Sējāne.

Dzīvojamā kompleksa "Ezerjugla" projektu izstrādājis projektēšanas un arhitektūras uzņēmums SIA "Zenico Projekts", savukārt būvnieks ir uzņēmums SIA "Bazalts". 

Projekta attīstītājs "Murjāņu 70" iepriekš īstenojuši tādus projektus kā deviņstāvu dzīvojamo ēku komplekss "Salnas 21" Pļavnieku mikrorajonā un daudzdzīvokļu māja Valkas ielā 4, Rīgā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Murjāņu 70" pērn strādāja ar 107 977 eiro zaudējumiem. 

Kompānija "Murjāņu 70" reģistrēta 2017.gadā, un tās pamatkapitāls ir 5 339 058 eiro. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Krievijas pilsoņi Sergejs Koņajevs, Konstantins Kirsenko, Konstantins Visokihs, Kapitolina Kovaļenko un Sofija Moscevaja.