"Luminor Bank" piešķīrusi 203 000 eiro aizdevumu zemnieku saimniecībai "Kalves"

Rīga, 30.apr., LETA. "Luminor Bank" piešķīrusi 203 000 eiro aizdevumu Krustpils novada Kūku pagasta zemnieku saimniecībai "Kalves", aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

Aizdevums zemnieku saimniecībai piešķirts jaunas tehnikas iegādei akvakultūras vajadzībām, kā arī saimniecība plāno iegādāties rekultivācijas frēzi un specializētu traktortehniku lauku un mežu apstrādei.

Zemnieku saimniecības "Kalves" īpašumā ir apmēram 80 hektāru spoguļlaukumu ūdeņu, no kuriem dīķos aptuveni 40 hektāru platībā tiek audzētas zivis: karpas, baltie amūri, līņi, zandarti, līdakas un karūsas. Dīķi atrodas Kūku un Variešu pagastā Krustpils novadā, kā arī Sāvienas pagastā Madonas novadā.

Akvakultūra veido apmēram 5-7% no zemnieku saimniecības kopējā gada apgrozījuma. Papildu akvakultūrai zemnieku saimniecība nodarbojas ar lauksaimniecību, apsaimniekojot 1000 hektāru zemes, kā arī piedāvā mežsaimniecības, kokapstrādes, meliorācijas pakalpojumus un lauku tūrismu.

"Esam zivju audzētājs, kas nodrošina pilnu ciklu, sākot no kāpuru ievākšanas un inkubācijas, beidzot ar gatavu produkciju, kas tiek piedāvāta klientiem kūpinājuma veidā. Ar "Luminor" atbalstu varēsim attīstīt savu tehnisko parku un arī produkcijas apmērus, ko tālāk realizēsim Vidusdaugavas un Latgales reģionos. Turklāt, kā reģionālais mācību centrs, varēsim savu pieredzi un prasmes nodot arī citiem nozares pārstāvjiem, sekmējot akvakultūras attīstību Latvijā," pauda zemnieku saimniecības īpašnieks Gundars Kalve.

Zemnieku saimniecība "Kalves" reģistrēta 1992.gadā, un tās vienīgais īpašnieks ir Gundars Kalve, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā zemnieku saimniecības apgrozījums bija 678 202 eiro, bet peļņa - 39 878 eiro.

Jau vēstīts, ka 2017.gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka "Luminor Bank", savukārt 2019.gada janvāra sākumā tika pabeigta Baltijas valstīs strādājošo "Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā. Bankas stratēģiskais investors ir ASV investīciju kompānija "Blackstone".