"Berlat grupas" apgrozījums pērn sarucis par 35%

Rīga, 29.apr., LETA. Degvīna ražotājs SIA "Berlat grupa" pagājušajā gadā strādāja ar 24,343 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 35% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieaugusi par 4,3% - līdz 504 832 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka apgrozījuma samazinājums skaidrojams ar "Berlat grupas" lēmumu atteikties no  importēto produktu tirdzniecības, darbību koncentrējot uz uzņēmuma paša produktu ražošanu un izplatīšanu.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka Covid-19 pandēmijas radīto krīzi "Berlat grupa" līdz šim pārvarējusi, nodrošinot attālināto darbu visiem tiem darbiniekiem, kuriem tas ir iespējams, darba telpas periodiski dezinficētas, savukārt darbiniekiem, kuri ir tiešā kontaktā ar klientiem, nodrošināti ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem.

Kompānijas vadības ziņojumā arī pausts uzskats, ka "Berlat grupa" spēs pārvarēt krīzi, jo tās rīcībā ir pietiekami daudz apgrozāmo līdzekļu un arī valsts atbalsts nav nepieciešams.

Vienlaikus vadības ziņojumā minēts, ka "Berlat grupas" attīstību un darbību ietekmē esošā situācija ekonomikā, kā arī "mainīgā, neprecīzi izskaidrotā un neizdevīgā Latvijas nodokļu likumdošana".

2019.gadā "Berlat grupa" strādāja ar 37,466 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,3% vairāk nekā iepriekšējā gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās par 28,8% - līdz 483 892 eiro.

"Berlat grupa" reģistrēta 2004.gada, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. "Berlat grupas" vienīgais īpašnieks ir Viktors Karbanovs.