"Maxima Latvija" vadības komandu atstājis Jānis Vanags

Rīga, 29.apr., LETA. Mazumtirgotāja SIA "Maxima Latvija" vadības komandu atstājis Jānis Vanags, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Vanags sāka darbu "Maxima Latvija" 2018.gada sākumā kā valdes loceklis un korporatīvais vadītājs, kā arī viņš turpināja darbu uzņēmuma vadībā, kad 2020.gadā kompānijas valde tika pārveidota par vadības komandu.

"Maxima Latvija" vadītājs un vienīgais valdes loceklis Tomas Rupšis norādīja, ka ir pateicīgs Vanagam par viņa ieguldījumu un neatlaidību, lai virzītu pārmaiņas un iniciatīvas, kas sniedz pievienoto vērtību "Maxima" klientiem un darbiniekiem.

"Es cienu Vanaga ambīcijas darīt vēl vairāk un īstenot jaunus mērķus," atzīmēja Rupšis.

Jau vēstīts, ka, pievienojoties "Maxima Latvija" vadības komandai, Vanaga atbildībā bija uzņēmuma stratēģijas izstrāde, uzņēmuma reputācijas, klientu attiecību un komunikācijas stiprināšana, efektīva uzņēmuma iekšējo procesu un kvalitātes vadība, kā arī uzņēmuma iekšējās drošības un risku pārvaldība.

Pirms pievienošanās "Maxima Latvija" Vanags bija Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents.

"Maxima Latvija" 2019.gadā strādāja ar 836,727 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 25,5% un bija 27,496 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija "Maxima Latvija" reģistrēta 2000.gada novembrī, un tās pamatkapitāls ir 4,91 miljons eiro.

"Maxima Latvija" vienīgais īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Lincoln Land Erste", bet patiesais labuma guvējs ir Nerijs Numavičs. Uzņēmums ir daļa no holdinga kompānijas "Maxima Grupe.