Sasauc Rīgas domes ārkārtas sēdi izlemšanai par biokurināmā katlumājas izbūvi Rencēnu ielā

Rīga, 29.apr., LETA. Šodien plkst.16 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā iekļauts jautājums par biokurināmā katlumājas izbūvi Rencēnu ielā.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes koalīcijā trešdien raisījās nesaskaņas un tā nespēja vienoties par biokurināmā katlumājas izbūvi Rencēnu ielā. Domes sēde, kurā tika skatīts šis jautājums, tika pārtraukta.

Jaunas šķeldas katlumājas būvniecību Rencēnu ielā 30 iecerējusi "Rīgas siltuma" meitas kompānija SIA "Rīgas BioEnerģija".

Lēmums par katlumājas būvniecības akceptēšanu bija atbalstīts iepriekš Pilsētas attīstības komitejā un Mājokļu un vides komitejā.

Trešdien domes sēdē vairāki koalīcijas deputāti paziņoja, ka nevar atbalstīt šo lēmumprojektu, norādot, ka šī katlumāja nedos nekādus reālus ieguvumus un deputātiem nav pilnas, vispusīgas informācijas par šo ieceri.

Katlumāja paredzēta Daugavas labā krasta siltumapgādes nodrošināšanai.

Plānots, ka pēc katlumājas izbūves tiks palielināts atjaunojamo energoresursu izmantošanas īpatsvars Rīgas centralizētajā siltumapgādes sistēmā un samazināta atkarība no dabasgāzes iepirkšanas.

Projektā paredzēts izbūvēt biokurināmā (šķeldas) katlumāju ar nominālo ievadīto siltuma jaudu līdz 48 megavatiem, uzstādot divus biokurināmā katlus un divus dūmgāzu kondensatorus.

Katlumāja plānots saražot līdz 363 000 megavatstundu siltumenerģijas gadā, patērējot līdz 129 064 tonnu šķeldas.

Katlumājas darbība paredzēta nepārtrauktā režīmā, nodrošinot siltumapgādi Daugavas labajā krastā.

Darbības vietas kopējā platība ir 1,60 hektāri, no kuriem aptuveni 0,3 hektāri paredzēti katlumājas būvniecībai un aptuveni 0,7 hektāri paredzēti ceļu un laukumu apbūvei.

Katlumājas nodošana ekspluatācijā un siltumenerģijas ražošanas sākšana paredzēta 2021.gadā.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, "Rīgas BioEnerģija" reģistrēta 2015.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 12,9 miljoni eiro.

Uzņēmums 2020.gadā strādājis ar 7,2 miljonu eiro apgrozījumu un 438 952 eiro peļņu.