Beļeviča atbrīvota no "Olmafarm" valdes

Rīga, 27.apr., LETA. Lielākais zāļu ražotājas AS "Olainfarm" akcionārs SIA "Olmafarm" saistībā ar uzticības zaudēšanu atbrīvojis no valdes locekļa amata Milanu Beļeviču, aģentūru LETA informēja uzņēmuma jaunieceltais valdes loceklis Pēteris Rubenis.

Savukārt "Firmas.lv" informācija liecina, ka Beļeviča joprojām ir vienīgā "Olmafarm" valdes locekle.

Rubenis informēja, ka lēmumu par Beļevičas atsaukšanu no amata ir atbalstījušas visas trīs uzņēmuma līdzmantinieces un "Olmafarm" valdē no 26.aprīļa darbojas divi valdes locekļi - Rubenis un Jānis Kiršblats.

Visas "Olmafarm" līdzmantinieces ir vērsušās arī pie "Olainfarm" padomes priekšsēdētāja Gundara Bērziņa ar lūgumu nekavējoties sasaukt "Olainfarm" padomes sēdi un bez kavēšanās lemt par Beļevičas atsaukšanu no "Olainfarm" valdes locekļa pozīcijas.

Rubenis uzsvēra, ka jautājuma izlemšana ir steidzama, lai novērstu iespējamu zaudējumu nodarīšanu "Olainfarm". Tieši "Olainfarm" padomei ir pienākums uzraudzīt valdes darbību starplaikā starp akcionāru sapulcēm un padome ir atbildīga par valdes nodarītajiem zaudējumiem uzņēmumam.

"Olmafarm" publiski aicina uzticību zaudējušo valdes locekli Beļeviču atturēties no jebkādu darbību veikšanas vai darījumu slēgšanas "Olmafarm" vai "Olainfarm" vārdā.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.