Programmatūras izstrādātāja "Visma Enterprise" apgrozījums pērn pieaudzis par 7,6%

Rīga, 26.apr., LETA. Programmatūras izstrādātājs "Visma Enterprise" pagājušajā gadā strādāja ar 7,726 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,6% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa saruka par 45,7% un bija 383 119 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā norādīts, ka pērn kompānija pabeidza 88 un sāka 125 dažāda apmēra sistēmu ieviešanas un izstrādes projektus. "Visma Enterprise" izstrādātajai resursu vadības programmai "Horizon" pērn pievienojās 126 jauni klienti.

Tāpat pagājušajā gadā veikti dažādi uzlabojumi produktu funkcionalitātē un pabeigti darbi pie "Visma Horizon" lietojamības uzlabojumiem, kas ietver kopējo programmas saskarni. "Horizon" pašapkalpošanās platforma "Visma HoP" papildināta ar jaunām iespējām. Pērn uzņēmums turpināja mākoņpakalpojumu izplatīšanu tirgū, palielinot lietotāju skaitu par gandrīz 50%.

Vienlaikus "Visma Enterprise" vadība atzīst, ka Covid-19 pandēmijai nebija tūlītēja un būtiska ietekme uz uzņēmuma saimniecisko darbību. Kompānijas vadība uzskata, ka tiek veikti visi nepieciešamie pasākumi, lai saglabātu "Visma Enterprise" dzīvotspēju un nodrošinātu darbības attīstību pašreizējā uzņēmējdarbības un ekonomikas vidē.

2019.gadā "Visma Enterprise" strādāja ar 7,177 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,8% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 3,2% un bija 706 110 eiro.

Kompānija reģistrēta 2005.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 147 963 eiro. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir "Visma Latvia Holding", kas pieder Norvēģijas "Visma". Kompānijas pamatdarbība ir vadības un procesu automatizācijas informāciju tehnoloģiju risinājumu ieviešana, ražošana un konsultatīvu pakalpojumu sniegšana.