Degvielas tirgotājs "Virši-A" nākamnedēļ informēs par finansējuma piesaisti kapitāla tirgū

Rīga, 21.apr., LETA. Degvielas tirgotājs AS "Virši-A", kas strādā ar zīmolu "Virši", nākamnedēļ, 28.aprīlī, informēs par finansējuma piesaistes plāniem, izmantojot kapitāla tirgu, un izaugsmes stratēģiju, aģentūru LETA informēja kompānijā.

"Virši-A" norādīja, ka finansējuma piesaistes mērķis ir veicināt uzņēmuma izaugsmes tempu.

Pasākuma laikā mediju pārstāvjus iepazīstinās ar uzņēmuma līdzšinējiem darbības rādītājiem, autotransporta nozares un degvielas tirgus galvenajām tendencēm un nākotnes izaicinājumiem, kuros "Virši" saskata izaugsmes iespējas.

Pasākumā piedalīsies "Virši-A" valdes priekšsēdētājs un izpilddirektors Jānis Vība, "Nasdaq Riga" valdes priekšsēdētāja Daiga Auziņa-Melalksne un "LHV Pank" institucionālo tirgu vadītājs Ivars Bergmanis.

Mediju brīfingam, kas sāksies plkst.11, būs iespējams pieslēgties tiešsaistes platformā "Zoom", tomēr intereses gadījumā ar pasākuma dalībniekiem būs pieejamas arī klātienes intervijas kafijas grauzdētavā "Rocket Bean Roastery", Miera ielā 29, Rīgā.

Kompānija "Virši-A" reģistrēta 1995.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,678 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma apgrozījums 2019.gadā bija 187,008 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 3,989 miljonus eiro. Kompānijas finanšu dati par 2020.gadu vēl nav publiskoti.

2020.gadā "Virši-A" atbilstoši Valsts ieņēmumu dienesta datiem pēc mazumtirdzniecībā realizētā degvielas apmēra bija ceturtais  lielākais komersants Latvijā. 

"Virši-A" īpašnieki ir Jānis Riekstiņš, Ruta Plūme, Jānis Rušmanis, Andris Priedītis un Ilgvars Zuzulis, tostarp atbilstoši publiskotajam  2020.gada februāra akcionāru sapulces protokolam kompānijas kapitālā Riekstiņam piederēja 23,8%, Plūmei - 23,6%, Rušmanim - 23,6%, bet Priedītim un Zuzulim piederēja pa 14,5% akciju.