"Rīgas meži" ziņos par pārkāpumiem pārvaldības jautājumos

Rīga, 20.apr., LETA. Šodien Rīgas domes Mājokļu un vides komitejā SIA "Rīgas meži" ziņos par pārkāpumiem pārvaldības jautājumos.

Kā norāda komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP), pašlaik tiekot gaidīts audita rezultāts, kas sniegs plašāku ieskatu uzņēmuma pārvaldībā. 

Taču viņš cerot līdz tam dzirdēt atbildes uz jautājumiem par "Zaļās klases" projekta izdevumu lietderīgumu un medību platību izmantošanas principiem.

LETA jau ziņoja, ka "Rīgas mežu" projekts "Zaļā klase" būs izmaksājis vismaz 1 143 436 eiro, liecina Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas deputātiem iesniegtā informācija.

Projekta izmaksas 2020.gada beigās bija 627 367 eiro.

Savukārt "Zaļā klase" būvniecības projekta otrajā kārtā jeb saimniecības ēkā kopā uz 2020.gada beigām bija ieguldīti 313 669 eiro, bet šī gada investīciju plānā ir paredzētas vēl papildu izmaksas vismaz 202 400 eiro vērtībā. Tātad kopējās izmaksas uz saimniecības ēku potenciāli būs 516 069 eiro.

Uzņēmuma sagatavotajā informācijā norādīts, ka 2021.gada "Rīgas mežu" budžets dalībnieku sapulcē nav apstiprināts, tāpēc var uzskatīt, ka investīciju plānā paredzētās 202 400 eiro izmaksas nav apstiprinātas.

Valde gan šīs izmaksas esot akceptējusi 2020.gada decembrī.

Kā norāda pašreizējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Anita Skudra, detalizēta projekta tēriņu izpēte liekot uzdot jautājumus, vai šis objekts ir bijis paredzēts kā skolēnu izglītošanai paredzēta būve, vai, piemēram, mednieku vajadzībām būvēts atpūtas komplekss.

Piemēram, 2020.gada februārī un martā "Zaļās klases" biroja noformējumam, tika iegādāti porcelāna trauki no Vācijas uzņēmuma "Porzellanhaus Schafer", par kopējo summu 2017 eiro. Tie esot dažādi porcelāna trauki ar stilizētu briežu attēlu.

Deputātiem iesniegtajā informācijā norādīts, ka "Zaļās klases" projekta otrajā kārtā saimniecības ēkai bija paredzēts iegādāties virtuves iekārtu par 57 473 eiro, speciāli pasūtītas dārgas mēbeles, kā arī bija paredzēts iegādāties Vācijā ražotu elektriski ķēžu vinču ar celšanas augstumu trīs metri un celtspēju 500 kilogrami, kas visticamāk, paredzēta nomedīto dzīvnieku dīrāšanai un sadalīšanai.

Jau ziņots, ka "Rīgas mežu" ilggadējais vadītājs Aivars Tauriņš un valdes loceklis Juris Buškevics zaudējuši amatu, ņemot vērā trauksmes cēlēja ziņojumā pausto. Pašlaik, lai pārbaudītu ziņojumā sniegto informāciju, uzņēmumā sākts audits.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Rīgas meži" pamatkapitāls ir nepilni 115 miljoni eiro.

Uzņēmums 2019.gadu aizvadījis ar 16,8 miljonu eiro apgrozījumu un 621 579 eiro peļņu. Dati par uzņēmuma darbību pērn vēl nav pieejami.