RNP: Daudzdzīvokļu māju centralizēto siltumapgādi iespējams pārtraukt ātrāk

Rīga, 19.apr., LETA. SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) klienti var pieņemt lēmumu par centralizētās siltumapgādes ātrāku pārtraukšanu, aģentūru LETA informēja RNP pārstāve Una Grenevica.

RNP norāda, ka pavasara mainīgajos laika apstākļos, kad dienas laikā temperatūra var pārsniegt plus 10 un vairāk grādus, bet nakts laikā nokristies zem 0 grādiem, daudzdzīvokļu mājas automatizētā siltumapgādes sistēma nodrošina automātisku siltuma padeves pielāgošanos atbilstoši āra gaisa temperatūras svārstībām. 

Tādējādi tiekot nodrošināts, ka pavasara sezonā mājas netiek pārkurinātas un siltumenerģija apkurei tiek patērēta tikai nepieciešamajā apjomā, uzturot dzīvokļos komfortablu temperatūru.

Dzīvokļu īpašnieki var noteikt siltumenerģijas piegādes atslēguma datumu, noslēdzot apkures sezonu ātrāk, mājas pilnvarotā persona, biedrība vai dzīvokļu īpašnieku kopība var pieņemt lēmumu un iesniegt to RNP. Lēmumus var iesniegt elektroniski, nosūtot uz vienoto e-pasta adresi, atstājot lēmumu pastkastē pie RNP Klientu apkalpošanas centriem vai ar pasta starpniecību nosūtot uz RNP juridisko adresi.

Pagājušajā gadā centralizēto siltumapgādi RNP pārtrauca no 5. līdz 7.maijam, balstoties uz temperatūras rādījumiem. 

Uzņēmums arī norāda, ja rodas aizdomas, ka automatizētā apkures sistēma nefunkcionē atbilstoši āra temperatūras svārstībām, par to jāinformē "Siltumserviss Rīga".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, Rīgas pašvaldībai piederošais dzīvojamo māju apsaimniekošanas uzņēmums RNP 2019.gadā strādājis ar nepilnu 64 miljonu eiro apgrozījumu un 958 800 eiro zaudējumiem.

Uzņēmums 2019.gadā nodarbinājis 2349 darbiniekus.