Zāļu ražotājam "Olainfarm" piederoša kompānija izveidojusi uzņēmumu "ODMC"

Rīga, 19.apr., LETA. Zāļu ražotājam "Olainfarm" piederoša kompānija SIA "Ozols JDR" pagājušajā nedēļā izveidojusi uzņēmumu SIA "ODMC", liecina "Firmas.lv" informācija.

Jaundibinātās kompānijas pamatkapitāls ir 500 000 eiro, un tās vienīgā īpašniece ir "Ozols JDR", kuras vienīgā īpašniece savukārt ir "Olainfarm". 

"ODMC" vienīgā valdes locekle ir Signe Baldere-Sildedze.

Jaunizveidotās kompānijas statūtos galvenie komercdarbības veidi minēti starpniecība darbībā ar nekustamo īpašumu, nekustamā īpašuma pārvaldīšana par atlīdzību vai uz līguma pamata, kā arī sava vai nomāta nekustamā īpašuma izīrēšana un pārvaldīšana.

Kompānijas "ODMC", kura reģistrēta 15.aprīlī, juridiskā adrese ir Rūpnīcu iela 5, Olaine.

"Ozols JDR" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro, taču "Olainfarm" ir tās vienīgā īpašniece kopš 2010.gada oktobra. 2019.gadā "Ozols JDR" ieņēmumus no pamatdarbības neguva, bet kompānijas zaudējumi bija 87 eiro. 

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" lielākais akcionārs ir "Olmafarm" (42,56%), kas vienādās daļās pieder Valērija Maligina mantiniecēm - Irinai Maliginai, Annai Emīlijai Maliginai un Nikai Saveļjevai. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.