Biroju centrs "Mūkusalas biznesa centrs" investē 200 000 eiro saules elektrostaciju uzstādīšanā

Rīga, 16.apr., LETA. Biroju centrs "Mūkusalas biznesa centrs" investē 200 000 eiro saules elektrostaciju uzstādīšanā uz biznesa centra ēku jumtiem, aģentūru LETA informēja "Mūkusalas biznesa centra" pārstāvji.

"Mūkusalas biznesa centra" valdes priekšsēdētāja Iveta Bahmane aģentūrai LETA pastāstīja, ka patlaban saules paneļi izvietoti uz vienas ēkas jumta, bet uz divām citām ēkām darbi vēl tiek turpināti. Kopējās plānotās investīcijas šajā projektā ir 200 000 eiro.

Uz pirmās ēkas jumta uzstādītā saules elektrostacija tuvākajā laikā tiks nodota ekspluatācijā un būs lielākā saules elektrostacija Rīgā.

"Ilgtspējīga attīstība ir neatņemama mūsu biznesa centra stratēģijas sastāvdaļa. Cenšamies samazināt savu ietekmi uz apkārtējo vidi, tāpēc Rīgā lielākās saules elektrostacijas atklāšana nodrošinās biznesa centra klientus ar videi draudzīgu elektroenerģiju un samazinās no fosilajiem resursiem saražotās elektroenerģijas patēriņu," pauda "Mūkusalas biznesa centra" īpašnieks Klāvs Vasks, uzsverot, ka šādas saules elektrostacijas, kuru saražoto elektroenerģiju izmanto pašpatēriņa vajadzībām ir komerciāli pamatota investīcija.

Uzstādīto paneļu kopējā jauda sasniegs 240 kilovatus (kW), un saražotā elektroenerģija tiks izmantota biznesa centra elektroenerģijas pašpatēriņam.

Lielākās saules elektrostacijas uzstādīšanas projektu sadarbībā ar "Mūkusalas biznesa centru" īsteno SIA "Tesla".

2019.gadā "Mūkusalas biznesa centrs" strādāja ar 3,649 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 128 980 eiro zaudējumus, liecina "Firmas.lv" informācija. 

"Mūkusalas biznesa centra" kopējā iznomājamā platība ir 27 000 kvadrātmetru, taču pēc plānotās centra paplašināšanās, kas tiks īstenota līdz 2022.gadam, iznomājamā platība sasniegs 35 000 kvadrātmetru.

SIA "Mūkusalas biznesa centrs" reģistrēta 2001.gadā, un kompānijas pamatkapitāls ir 213 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas kapitālā 60% pieder SIA "Realto Capital", bet 40% - SIA "MBC Capital", savukārt kompānijas patiesie labuma guvēji ir Alvis Krasovskis un Vasks.