Notiks uzklausīšanas sanāksme par "RTO Elektrotīkli" gaidāmajiem elektroenerģijas sadales tarifiem

Rīga, 16.apr., LETA. Šodien plkst.10 notiks attālināta uzklausīšanas sanāksme par elektroenerģijas sadales uzņēmuma SIA "RTO Elektrotīkli" gaidāmajiem elektroenerģijas sadales tarifiem, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK).

Uzklausīšanas sanāksmē komersanta pilnvarotais pārstāvis iepazīstinās ar "RTO Elektrotīkli" elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projektu.

"RTO Elektrotīkli" jaunu tarifu projektu SPRK iesniedza šogad 15.martā. Tas iesniegts izvērtēšanai atbilstoši SPRK tarifu aprēķināšanas metodikai, kas paredz operatoram aprēķināt sadales sistēmas pakalpojumu tarifus regulatīvajam periodam no šā gada 1.jūlija līdz 2025.gada 31.decembrim.

Tarifu projektu veido fiksētā un mainīgā daļa. Plānots, ka sadales tarifa mainīgā daļa, kas atkarīga no patēriņa pieaugs, savukārt tarifa fiksēto daļu, kas atkarīga no pieslēguma jaudas, plānots saglabāt tādu pašu, kāda tā ir pašlaik. Plānoto sadales tarifa pieaugumu "RTO Elektrotīkli" skaidro ar to, ka dažādu apstākļu rezultātā būtiski samazinājusies tās tīklu noslodze.

Ikvienam sanāksmes dalībniekam būs iespēja uzdot jautājumus gan komersantam, gan SPRK pārstāvjiem, kā arī izteikt savus priekšlikumus par "RTO Elektrotīkli" iesniegto elektroenerģijas sadales sistēmas pakalpojumu tarifu projektu.

Uzklausīšanas sanāksmes gaitu fiksēs protokolā. Pēc priekšlikumu apkopošanas SPRK tos izvērtēs - gan tos, kas izteikti uzklausīšanas sanāksmes laikā, gan tos, kas saņemti rakstiski.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "RTO Elektrotīkli" 2019.gadā strādāja ar 2,533 miljonu eiro apgrozījumu un 30 639 eiro peļņu.

Uzņēmums dibināts 2005.gadā un tā pamatkapitāls ir 28 500 eiro. "RTO Elektrotīkli" 100% kapitāldaļu pieder "Rīgas tirdzniecības ostai".