Cūkkopības uzņēmuma "Baltic Pork" apgrozījums pērn saglabājās iepriekšējā gada līmenī

Rīga, 16.apr., LETA. Cūkkopības uzņēmums SIA "Baltic Pork" pagājušajā gadā strādāja ar 7,266 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par iepriekšējā gada līmenī, savukārt kompānijas peļņa saruka 4,8 reizes un bija 232 633 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2020.gada pirmajā pusē nozarē bija vērojams cenu kāpums, kas ļāva sektoram nedaudz atgūties, bet pēc tam sekoja krass cenu kritums. Cenu svārstības ietekmēja Āfrikas cūku mēra (ĀCM) izplatība, kas sekmēja eksporta apgrūtinājumu Eiropas Savienībā, kā arī sarūkošais patēriņš Covid-19 pandēmijas dēļ.

Ziņojumā norādīts, ka kompānija pagājušajā gadā ieguldīja līdzekļus, lai pasargātu uzņēmumu no ĀCM. Tāpat "Baltic Pork" pērn turpināja ieguldīt līdzekļus ražošanas paplašināšanā, būvējot jaunas ražotnes. Veikti arī ieguldījumi dzīvnieku labturības veicināšanā, ieviešot jaunākās un zināmākās ražošanas tehnoloģijas un palielinot dzīvnieku uzturēšanās platības. Vienlaikus, ieguldot līdzekļus kūtsmēslu tvertņu jumta segumā un visu kūtsmēslu pārsūknēšanā uz esošo biogāzes rūpnīcu, uzlabota kompānijas ietekme uz vidi.

Pērn kompānija apstiprinājusi arī stratēģiju, kas ietver investīcijas atjaunojamos energoresursos. Papildu minētajām investīcijām, kompānija vērtē pasākumus enerģijas patēriņa samazināšanai.

"Baltic Pork" mērķis, pēc vadības ziņojumā minētā, ir iegūt lopbarību no vietējiem avotiem, taču šobrīd 80% lopbarības ir vietējās izcelsmes, kamēr 20%, tostarp vitamīni un olbaltumvielas tiek importētas.

Pēc vadības ziņojumā minētā, 2021.gadā uzņēmums sagaida neskaidrību saistībā ar Eiropas Savienības lauksaimniecības nozares subsīdijām. 

2019.gadā "Baltic Pork" strādāja ar 7,264 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 33,4% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 1,112 miljonu eiro apmērā pretstatā zaudējumiem 2018.gadā.

"Baltic Pork" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2,505 miljoni eiro. "Baltic Pork" pilnībā pieder Norvēģijas uzņēmumam "International Pork Investment", bet tās patiesais labuma guvējs ir Norvēģijas pilsonis Morks Henriks Ove Ēks. "Baltic Pork" pamatdarbība ir cūku audzēšana.