"Pro Kapital" Klīversalā plāno būvēt jaunu dzīvojamo ēku "Blue Marine"

Rīga, 15.apr., LETA. Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītāja "Pro Kapital Grupp" grupas uzņēmums SIA "Klīversala" 2022.gadā Klīversalas kvartālā plāno jauna daudzdzīvokļu nama "Blue Marine" būvniecību, aģentūrai LETA pavēstīja attīstītāja pārstāvji.

"Blue Marine" projektam būvatļauja izsniegta 2020.gada 18.decembrī, un šī būs nākamā dzīvojamā ēka Klīversalas kvartālā pēc "River Breeze Residence" pabeigšanas 2018.gadā.

Projektā plānotās investīcijas vēl tiks aprēķinātas šogad vasarā pēc tehniskā projekta pabeigšanas, aģentūrai LETA skaidroja uzņēmuma pārstāvji.

Ēkas būvniecību plānots sākt 2022.gada sākumā un noslēgt 2023.gada vidū.

Daudzdzīvokļu ēkai "Blue Marine" būs septiņi virszemes stāvi un 101 dzīvoklis - sākot ar "studio" tipa līdz četru guļamistabu apartamentiem "penthouse" stilā. Katram dzīvoklim būs terase vai balkons, kā arī vairākos dzīvokļos būs iespējama kamīna izbūve. Visos dzīvokļos paredzēta grīdas apkure, kā arī pastāvīga gaisa apmaiņa, ko nodrošinās ēkas centralizētā mehāniskās ventilācijas sistēma ar rekuperāciju.

Ēkā tiks ierīkoti vairāki lifti un divos pazemes stāvos būs pieejamas saimniecības noliktavas un autostāvvieta. Tāpat projektā tiks ierīkotas atsevišķas telpas bērnu ratiņu un velosipēdu novietošanai, kā arī pastaigu promenāde ar soliņiem Daugavas krastā.

Attīstītāja pārstāvji norādīja, ka ēkā tiks integrēti energoefektivitāti nodrošinoši tehniskie risinājumi. "Blue Marine" kopējā dzīvojamo un koplietošanas telpu platība aizņems vairāk nekā 12 000 kvadrātmetru.

Ēkas vadošais arhitekts ir Aivars Kagainis ar kolēģiem no arhitektu biroja SIA "Projektu birojs Grietēns un Kagainis".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Klīversalas kvartāls ir jauns dzīvojamais rajons Daugavas un Āgenskalna līča krastos. Kvartāla kopējā teritorija ir 5,5 hektāri un 10 gadu laikā tajā paredzēts uzbūvēt ēkas ar apmēram 600 dzīvokļiem. 2018.gada vidū ekspluatācijā tika nodota kvartāla pirmā ēka - "River Breeze Residence" ar 48 dzīvokļiem un kopējo platību 12 850 kvadrātmetru, kurā tika investēti 15,25 miljoni eiro.

Kompānija "Klīversala" 2019.gadā strādāja ar 4,713 miljonu eiro apgrozījumu un guva 1,35 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas 2020.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Savukārt Igaunijas nekustamo īpašumu attīstītājs "Pro Kapital Grupp" pagājušajā gadā strādāja ar 57,3 miljonu eiro zaudējumiem, kas ir divas reizes vairāk nekā 2019.gadā, kamēr kompānijas ieņēmumi veidoja 19,2 miljonus eiro, uzrādot samazinājumu par 65% salīdzinājumā ar gadu iepriekš. 

Uzņēmums attīsta nekustamo īpašumu projektus Igaunijā, Latvijā un Lietuvā. "Pro Kapital" akcijas kotē Tallinas biržas oficiālajā sarakstā. Kompānijas kapitālā 54,7% akciju pieder "Raiffeissen Bank International".