Vidzemes slimnīcas vairāku nodaļu pārbūves projektēšana izmaksās 94 000 eiro

Rīga, 13.apr., LETA. Vidzemes slimnīcas Reanimācijas-anestezioloģijas nodaļas, Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) un pacientu uzņemšanas nodaļas pārbūves projektēšana izmaksās 94 000 eiro, aģentūru LETA informēja SIA "Vidzemes slimnīca" sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Turpinot sakārtot Vidzemes slimnīcas infrastruktūru, plānots pārbūvēt un paplašināt Reanimācijas-anestezioloģijas nodaļu un NMP un pacientu uzņemšanas nodaļu. Aprīļa sākumā parakstīts līgums ar SIA "Nams" par telpu pārbūves projekta izstrādi un autoruzraudzību.

Kā skaidroja Brila, telpu pārbūves galvenais mērķis ir tās pielāgot augošajai pacientu plūsmai, jaunajām epidemioloģiskajām prasībām un ierobežot hospitālo infekciju izplatīšanos, izbūvējot izolatorus. Pacientu un personāla ērtībām tiks paplašinātas un funkcionāli iekārtotas nodaļu telpas.

Pārbūves rezultātā pacientu plūsmas būs labāk strukturētas un iespējamie infekciozie saslimušie tiks operatīvāk nodalīti no pārējiem, piebilda Brila.

Pārbūves projektēšanas izmaksas ir 94 000 eiro. Tās ietver tehniskās dokumentācijas sagatavošanu un objekta 3D modeļa izstrādi rezultāta vizualizācijai.

SIA "Nams" ir ilggadējs Vidzemes slimnīcas sadarbības partneris, pēc kura projektiem veikta vairāku nodaļu pārbūve.

Kā liecina "Firmas.lv" informācija, SIA "Nams" apgrozījums 2019.gadā bija 2 061 147 eiro, peļņa - 298 005 eiro. Finanšu rādītāji par pagājušo gadu vēl nav publiskoti.