Atdalot daļu no "Latvijas mediji", izveidots jauns uzņēmums "Dzirnavu nams"

Rīga, 12.apr., LETA. Veikta izdevniecības AS "Latvijas mediji" reorganizācija, atdalot daļu no uzņēmuma un izveidojot SIA "Dzirnavu nams", liecina "Lursoft" Klientu portfeļa informācija.

"Dzirnavu nams" reģistrēts 7.aprīlī, uzņēmuma pamatkapitāls ir 2,068 miljoni eiro un tā juridiskā adrese atrodas Dzirnavu ielā 21, Rīgā, kur no 1999.gada līdz šī gada marta vidum bija reģistrēta arī izdevniecība "Latvijas mediji", kas tagad savu juridisko adresi pārcēlusi uz Toma ielu 4, Rīgā.

"Dzirnavu nama" kapitāldaļu turētājs ir Ventspils uzņēmums SIA "N & J", bet patiesais labuma guvējs - Olafs Berķis. "Lursoft" dati liecina, ka "N & J" patlaban ir 17 uzņēmumu kapitāldaļu turētājs, tostarp arī "Latvijas mediju".

"Firmas.lv" pieejamajā "Latvijas mediju" reorganizācijas lēmumā teikts, ka reorganizācijas rezultātā "Latvijas mediju" pamatkapitāls un akciju skaits nav mainījies. "Latvijas mediji" nodalījuši un nodevuši iegūstošajai sabiedrībai "Dzirnavu nams" nekustamo īpašumu Dzirnavu ielā 21. 

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Latvijas mediji" 2019.gadā strādāja ar 4,124 miljonu eiro apgrozījumu un cieta 323 237 eiro zaudējumus.

AS "Latvijas mediji" reģistrēta 1991.gadā, tās pamatkapitāls ir 35 570 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs ir Berķis.

Jau ziņots, ka izdevniecība "Latvijas mediji" pārcēlusies uz jaunām biroja telpām Rīgā, Toma ielā 4. "Latvijas mediji" iepriekšējās telpas atradās Rīgā, Dzirnavu ielā 21.

"Latvijas mediji" valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis atzīmēja, ka pēc uzņēmuma darbu optimizācijas un pāreju uz darbu attālināti, līdzšinējās biroja telpas kļuvušas daudz par lielu.

"Tāpēc esam pieņēmuši lēmumu pārcelties uz jaunu biroju. Lielākā daļa uzņēmuma darbinieku šobrīd strādā attālināti, lai ievērotu visus drošības pasākumus. Pēc ierobežojumu atcelšanas darbiniekiem būs iespēja atgriezties darbam klātienē modernā un jaunā birojā," viņš sacīja.

Kļavinskis atzīmēja, ka uz plašākām telpām tuvākajā laikā pārvāksies arī uzņēmuma realizācijas nodaļa.

Kā skaidroja uzņēmuma vadītājs, "Latvijas mediji" krietni kāpinājis ražošanas apjomus, tāpēc bija nepieciešamas arī lielākas noliktavas.

"Latvijas Mediji" izdod laikrakstu "Latvijas Avīze", žurnālus "Mājas Viesis", "Praktiskais Latvietis", "Praktiskie Rokdarbi", "Agro Tops", "Medības", "Planētas Noslēpumi", "Lielais Loms", "Padoms Rokā", "Spīgana", "Skola & Ģimene", kā arī kalendārus un grāmatas visplašākajam lasītāju lokam. Žurnālus un kalendārus izdevniecība ražo arī Igaunijas un Lietuvas tirgum.