Veikalos "Drogas" varēs nodot plastmasas iepakojumus tālākai pārstrādei

Rīga, 12.apr., LETA. Veikalos "Drogas" varēs nodot plastmasas iepakojumus tālākai pārstrādei, vienlaikus sākta arī kampaņa "Šķirot ir dabiski!", aģentūru LETA informēja AS "Drogas" sabiedrisko attiecību speciāliste Guna Kaše.

Viņa norādīja, ka no 12.aprīļa trīs "Drogas" veikalos var nodot pārstrādei izlietotos skaistumkopšanas produktu plastmasas iepakojumus. Patlaban šķirošanai paredzētie konteineri izvietoti trīs "Drogas" veikalos Rīgā, tostarp tirdzniecības centrā "Alfa", tirdzniecības centrā "Akropole" un tirdzniecības centra "Origo" jaunajā korpusā.

Pēc kompānijas pārstāvju paustā, projektā "Šķirot ir dabiski!", ko Drogas realizē sadarbībā ar zīmolu "Garnier" un Latvijas Zaļo punktu, šķirošanas tvertnes nākotnē plānots izvietot arī citos "Drogas" veikalos.

"Drogas" pārstāvji informēja, ka tvertnēs var nodot pārstrādei jebkura zīmola ķermeņa kopšanas, sejas kopšanas un matu kopšanas produktu plastmasas iepakojumus. Pirms iepakojumu nodošanas ir svarīgi pārliecināties, ka tie ir tukši un tīri, savukārt nepieciešamības gadījumā iepakojumi rūpīgi jāizskalo, lai atbrīvotos no produktu pārpalikumiem, kas atvieglos tālāko pārstrādes procesu.

"Projekta sauklis "Šķirot ir dabiski!" saskan ar tā galveno mērķi - lai plastmasas un citu atkritumu šķirošana kļūtu par ikviena cilvēka automātisku, dabisku rīcību, tādējādi samazinot kaitīgo atkritumu daudzumu," skaidroja "Drogas" mārketinga un sabiedrisko attiecību direktore Ilze Kirstuka-Ščeglova.

Sadarbībā ar Latvijas Zaļo punktu un zīmolu "Garnier" veikalos "Drogas" savāktie plastmasas iepakojumi tiks nodoti "Eco Baltia grupas" polimēru materiālu pārstrādes uzņēmumam "Nordic Plast", kur tie tiks pārstrādāti otrreizējās izejvielās, kas tālāk tiks izmantotas jaunu produktu ražošanā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka AS "Drogas" reģistrēta 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 1,821 miljoni eiro.

Kompānija 2019.gadā strādāja ar 80,633 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,7% vairāk nekā gadu iepriekš. Savukārt kompānijas peļņa saruka par 15,2% un bija 11,219 miljoni eiro.