"Jelgavas komunālo pakalpojumu" līdzīpašnieks un pašvaldības ilggadējais partneris "Kulk" pilsētas viesnīcā veidos SPA

Rīga, 12.apr., LETA. SIA "Jelgavas komunālie pakalpojumi" līdzīpašniece un pašvaldības ilggadējā sadarbības partnere SIA "Kulk" sev piederošajā viesnīcā plāno veidot pilsētā pirmo SPA kompleksu.

Uzņēmumā aģentūru LETA informēja, ka pašlaik projektu izstrādā arhitektu un dizaineru komanda. Plānots, ka SPA tiks atvērts apmeklētājiem 2023.gadā.

"Mēs ticam, ka dzīve agri vai vēlu atgriezīsies ierastajā gultnē un varēsim uzņemt savus viesus jaunajā atpūtas zonā. Uzturēšanās vienīgajā četru zvaigžņu viesnīcā ar SPA Zemgales reģionā kļūs vēl patīkamāka un komfortablāka, un tūristi pavadīs pilsētā ilgāku laiku," pārliecināta viesnīcas "Jelgava" direktore Jeļena Naumova-Martišūne.

SPA paredzētas dažādas saunas, tajā skaitā, veselību veicinoša sāls sauna. Tāpat būs gaismas un audio terapijas zonas, aromātiska duša, baseins ar masāžas staciju un kaskādi.

"Mūsu viesnīcā apmetas sportistu delegācijas, lielu starptautisku uzņēmumu pārstāvji, tāpat arī vietējie iedzīvotāji, un viesi labprāt izmanto viesnīcā jau esošo atpūtas kompleksu ar pirtīm un trenažieru zāli," komentēja Naumova-Martišūne.

"Kulk" 2017.gadā iegādājās vairākus zemesgabalus līdzšinējā Jelgavas tirgus teritorijā ar mērķi uzbūvēt šajā vietā lielu kompleksu atpūtai pie ūdens, tai skaitā arī SPA viesnīcas vajadzībām. Iepriekš Jelgavas domē aģentūrai LETA skaidroja, ka piekrist "Kulk" izteiktajam piedāvājumam un atsavināt tirgum piederošu zemi nolemts, "lai uzlabotu "Jelgavas tirgus" finansiālo stāvokli un nodrošinātu kapitālsabiedrības turpmāko darbību bez parādiem līdz pārcelšanās laikam uz jauno tirgus atrašanās vietu".

Tomēr šīs teritorijas attīstības plānus nācās iesaldēt saistībā ar nestabilo situāciju tūrisma un viesmīlības nozarē un ekonomikā kopumā. Tā vietā SPA tiks izbūvēts pašā viesnīcas ēkā.

"Tika plānots tirgus vietā izbūvēt atpūtas bāzi, kas pieejama visiem iedzīvotājiem. Šādas atpūtas vietas ir iemīļotas Vācijā - tā ir pirts zem skaidrām debesīm, baseini, pludmales krēsli, uz kuriem var sauļoties, mūsu gadījumā tika plānota iespēja pavizināties ar laivu un citu ūdenstransportu pa upi," skaidroja "Kulk" valdes priekšsēdētāja Eva Melbārde.

Tomēr šīs teritorijas attīstības plāni Covid-19 situācijas dēļ tika iesaldēti uz nenoteiktu laiku, iespējams, ka pat uz desmit gadiem. Resursi, kas sākotnēji bija paredzēti šī projekta attīstībai, tiek novirzīti citu mērķu sasniegšanai, tai skaitā labdarībai, skaidroja uzņēmumā.

Pašlaik viesnīcas vadītāja neatklāja SPA kompleksa izveidē plānotās investīcijas, jo projekts ir izstrādes procesā.

"Kulk" ir ilggadējais Jelgavas pašvaldības sadarbības partneris, pašvaldībai nodrošinot virkni pakalpojumu. Turklāt dome un uzņēmums ir līdzīpašnieki uzņēmumā "Jelgavas komunālie pakalpojumi".

"Firmas.lv" dati liecina, ka uzņēmuma vienīgā īpašniece ir Melbārde, kura to pārņēmusi no Gunāra Bubuļa. Uzņēmums pērn strādājis ar 9,918 miljonu eiro apgrozījumu un nepilnu 925 029 eiro peļņu.