"Altum kapitāla fonds" vienojies ar "OC Vision" par konvertējamā aizdevuma iespēju septiņu miljonu eiro apmērā

Rīga, 9.apr., LETA. "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") izveidotais alternatīvo ieguldījumu fonds "Altum kapitāla fonds" noslēdzis līgumu ar redzes korekcijas nozares uzņēmumu SIA "OC Vision" par konvertējamā aizdevuma iespēju septiņu miljonu eiro apmērā, liecina "Altum" publiskotā informācija.

"Kapitāla fonda finansējums, vienlaikus pārfinansējot arī būtisku daļu no uzņēmuma esošajām saistībām, nodrošinās uzņēmumam ilgtermiņa finansējuma nepārtrauktu pieejamību Covid-19 mainīgajos ekonomikas apstākļos," pausts "Altum" publiskotajā paziņojumā.

Institūcijas pārstāvji atzīmē, ka finansējums ļaus uzņēmumam fokusēties uz biznesa tālāku attīstību, tostarp digitālo pārdošanas risinājumu plašāku ieviešanu un attālinātās redzes korekcijas kanālu attīstīšanu, redzes korekcijas preču un pakalpojuma klāsta paplašināšanu un citām uzņēmuma attīstības vajadzībām.

Tāpat "Altum" pārstāvji norāda, ka fonds šobrīd strādā pie nākamajiem darījumiem, aktīvi sadarbojoties ar vairāk nekā 20 lielajiem uzņēmumiem, kas tostarp strādā apstrādes rūpniecības, tirdzniecības, kokapstrādes, transporta, informācijas tehnoloģiju un citās nozarēs.

"OC Vision" nodarbina apmēram 600 strādājošo un apkalpo klientus vairāk nekā 70 tirdzniecības vietās Baltijā. Uzņēmuma grupa strādā ar vairākiem zīmoliem, tostarp "Vision Express", "Vizionette", "OptiO", kā arī nodarbojas ar redzes korekcijas preču vairumtirdzniecību un redzes korekcijas preču pārdošanu internetā, izmantojot zīmolu "Dr.Lensor".

Kompānija "OC Vision" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 220 539 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānijas īpašnieki ir Jānis Dzenis (31,79%), Pēteris Cikmačs (28,21%), Toms Dzenis (20%) un Gatis Kokins (20%). 2019.gadā "OC Vision" apgrozījums bija 12,527 miljonu eiro apmērā, kas ir par 11,6% vairāk nekā nekā gadu iepriekš, taču kompānija cieta zaudējumus 434 929 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Altum kapitāla fonds" ir viens no "Altum" finanšu instrumentiem Covid-19 ietekmes pārvarēšanai uzņēmumiem, kas vīrusa ietekmē ir gatavi pielāgot līdzšinējo darbību, mainot biznesa modeli, pielāgojot produktu izstrādi, ieviešot jaunas tehnoloģijas, izejot jaunos eksporta tirgos, kā arī veicinot to izaugsmi.

Fonda kopējais apmērs ir 100 miljoni eiro, no kuriem 50 miljoni eiro ir publiskais finansējums un 50 miljoni eiro ir privāto pensiju fondu līdzekļi. "Altum kapitāla fonds" var veikt ieguldījumus uzņēmuma kapitālā, izsniegt aizdevumus, kā arī veikt ieguldījumus korporatīvajās obligācijās līdz 10 miljoniem eiro.

"Altum" ir valsts kapitālsabiedrība, kas ar valsts atbalsta finanšu instrumentu palīdzību sniedz atbalstu noteiktām mērķa grupām finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos u.c.), konkrētu programmu ietvaros, papildinot to arī ar nefinanšu atbalstu (konsultācijas, mentorings), kā arī realizējot citas valsts deleģētas funkcijas.

"Altum" 40% akciju turētājs ir Finanšu ministrija, 30% akciju turētājs - Ekonomikas ministrija un 30% akciju turētājs - Zemkopības ministrija. "Altum" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.