"Webhelp" darbā Daugavpilī kopš janvāra pieņēmis 200 darbinieku

Rīga, 8.apr., LETA. Starptautisks digitālo pakalpojumu uzņēmums "Webhelp", kurš janvārī atvēra savu biroju Daugavpils universitātes telpās, pašreiz ir pieņēmis darbā jau 200 darbiniekus, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

SIA "Webhelp Latvia" izpilddirektors Jānis Misāns atzīmēja, ka uzņēmums strādā dinamiskā un strauji augošā nozarē, kurā pieprasījums pēc pakalpojumiem aug ar katru dienu, tādēļ vasarā "Webhelp Latvia" plāno izsludināt jaunas vakances.

"Kā iedrošinājums šādam solim kalpo klientu labās atsauksmes par Daugavpils biroja darbu," sacīja Misāns.

Tikmēr Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) direktora vietnieks investīciju piesaistes jautājumos Reinis Āzis atzīmēja, ka viena no LIAA prioritātēm ir investīciju piesaiste starptautisko biznesa centru izveidē.

"Līdz šim šī nozare strauji attīstījusies Rīgā, tomēr redzam, ka arī citās Latvijas pilsētās ir potenciāls, šādu biznesa centru attīstībai. "Webhelp" ienākšana Daugavpilī ir labs piemērs tam, ka arī ārpus Rīgas var piesaistīt kvalificētus darbiniekus, ne tikai ražošanā, bet arī starptautisko biznesa pakalpojumu jomā," teica Āzis.

Jau vēstīts, ka janvārī Daugavpils Universitātes telpās darbu sāka starptautisks digitālo pakalpojumu uzņēmums "Webhelp".

Kompānija "Webhelp Latvia" reģistrēta 2017.gada martā, un tās pamatkapitāls ir 3000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. "Webhelp Latvia" vienīgais īpašnieks ir Zviedrijas "Webhelp Scandinavia", bet patiesā labuma guvējs ir Francijas valstspiederīgais Frederiks Andrē Žusē.

2019.gadā "Webhelp Latvia" strādāja ar 7,967 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 27,7% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma zaudējumi palielinājās par 87,9% un bija 901 933 eiro.

Uzņēmums "Webhelp" ir pārstāvēts 50 valstīs ar 150 birojiem, un uzņēmuma kopējais apgrozījums 2019.gadā sasniedza 1,5 miljardus eiro. Kompānijas mērķis ir kļūt par vadošo nozares uzņēmumu pasaulē, nodrošinot profesionālus sociālo tīklu un platformu moderēšanas, maksājumu administrēšanas un citus digitālos pakalpojumus. Uzņēmuma darbība lielā mērā balstās uz mākslīgā intelekta risinājumiem.