Tiešsaistes pasākumā informēs par IT darba un studiju iespējām Jelgavā

Rīga, 8.apr., LETA. Šodien plkst.15 Jelgavā pārstāvētais informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums "TestDevLab" rīko tiešsaistes pasākumu, kurā kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) informēs par IT darba un studiju iespējām Jelgavā, kā arī pārkvalifikācijas iespējām uz IT jomu, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Pasākumā par nepieciešamajām prasmēm IT darba sākšanai un karjeras izaugsmes iespējām pastāstīs IT uzņēmums "TestDevLab", kas Jelgavā sava biroja durvis vēra 2020.gada nogalē. Pašlaik uzņēmumā strādā 280 darbinieki un nodrošina programmatūras testēšanas pakalpojumus gan jaunuzņēmumiem, gan pasaules lielākajiem tehnoloģiju uzņēmumiem.

"2020.gada notikumi uzskatāmi parādīja tehnoloģiju lielo nozīmi mūsu ikdienā. Tās daudziem cilvēkiem ļauj attālināti turpināt veikt darbus un mācīties. Daudzi uzņēmumi steidz digitalizēt savu darbību un tas ir radījis paaugstinātu pieprasījumu pēc IT speciālistiem," komentēja "TestDevLab" līdzdibinātājs Ervins Grīnfelds.

Uzņēmums pieprasījumu esot izjutis arī programmatūras testēšanas jomā, tāpēc aicina apmeklēt pasākumu, lai uzzinātu praktiskus padomus, kā nonākt IT jomā.

Sarunā par studiju iespējām IT jomā piedalīsies LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes dekāns Gatis Vītols.

Pasākumā tiks runāts par iemaņām un zināšanām, kas nepieciešamas, lai sāktu veiksmīgu IT karjeru vai veiktu pārkvalifikāciju no citas jomas uz IT.

"Firmas.lv" dati liecina, ka "TestDevLab" apgrozījums 2019.gadā bija 7,356 miljoni eiro, bet peļņa 2,291 miljoni eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir Grīnfelds un Andrejs Frišfelds.