Mežizstrādātāja "Talsu mežrūpniecība" apgrozījums pērn pieaudzis par 5,9%

Rīga, 8.apr., LETA. Mežizstrādes uzņēmums "Talsu mežrūpniecība" pagājušajā gadā strādāja ar 3,361 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 5,9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa sarukusi par 11,7% un bija 403 977 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā minēts, ka "Talsu mežrūpniecības" apgrozījumu būtiski ietekmēja realizētās produkcijas pieaugums Lielbritānijā. Vienlaikus kompānijas peļņas kritums saistīts ar gatavās produkcijas un šķeldas realizācijas cenu samazināšanos un iepirktās koksnes cenas palielināšanos.

"Talsu mežrūpniecības" vadība norāda, ka pērn kokapstrādes cehā saražoti 17 053 kubikmetri mietu produkcijas, kā arī realizēta šķelda 39 004 kubikmetru apmērā.

Kompānijas vadība norāda, ka 2018.gadā "Talsu mežrūpniecība" noslēdza piegādes līgumu ar SIA "Koppers Latvia" par impregnēšanas iekārtas piegādi, savukārt pērn iekārta turpināja darbu ražošanas bāzē, tā samazinot kompānijas izdevumus. Vienlaikus pērn "Talsu mežrūpniecība" iegādājās traktoru un frēzi ražošanas vajadzībām.

Prognozējot kompānijas turpmāko attīstību, "Talsu mežrūpniecība" vadība paredz izmaksu kāpumu, kas saistīts ar Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības. Kompānijas apgrozījumā 59,8% veido piegādes uz Lielbritāniju, tāpēc palielinoties izmaksām un dokumentu formalitātēm, var tikt ietekmēta kompānijas saimnieciskā darbība.

Vienlaikus kompānijā plāno turpināt lobīto un virpoto mietu ražošanu, palielinot sīkās frakcijas virpoto mietu ražošanu, kas būtiski palielina realizācijas ieņēmumus. Tāpat paredzēts produkciju realizēt plašākam patērētāju lokam, izvēloties izdevīgāko pārdošanas cenu.

2019.gadā "Talsu mežrūpniecība" strādāja ar 3,172 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 36,4% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,3 reizes un bija 457 308 eiro.

Kompānija ir reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 693 979 eiro. Uzņēmuma pamata nodarbošanās ir kokapstrāde - lobīto un virpoto mietiņu ražošana kokapstrādes cehos. Kompānijas patiesais labuma guvējs ir Gatis Štāks.