Smilšu un grants karjeru izstrādātājas "Saulkalne S" apgrozījums pērn audzis par 32%

Rīga, 7.apr., LETA. Smilšu un grants karjeru izstrādātājas koncerna "Saulkalne S" apgrozījums pērn audzis par 32%, sasniedzot 10,1 miljonu eiro, aģentūru LETA informēja uzņēmumu grupas "Saulkalne S" vadītājs Juris Seilis.

Viņš skaidroja, ka šādu rezultātu izdevies sasniegt, pateicoties vairāk nekā 3,5 miljonus eiro vērtajām investīcijām ražotņu modernizācijā un eksporta tirgu attīstībā.

Seilis stāstīja, ka pērn veiksmīgi modernizētas ražotnes un rūpniecības procesu grupas uzņēmumi, paplašinātas uzņēmuma ražošanas platības, automatizēti un digitalizēti ražošanas procesi, kā arī iegādāts jauns rūpnīcu aprīkojums. Viņš skaidroja, ka ieguldījumi nodrošināja "Saulkalne S" konkurētspēju un ievērojami kāpināja apgrozījumu.

"Esmu pārliecināts, ka šīs pārmaiņas palīdzēs uzņēmumam kāpināt produktivitāti un ražošanas jaudas ilgtermiņā, nodrošinot apgrozījuma pieaugumu gan vietējā, gan eksporta tirgos. Pie tam esošās tirgus tendences ļauj prognozēt pieprasījuma palielināšanos pēc minerālmateriāliem, un tas ļauj domāt, ka arī 2021.gads uzņēmumam būs finansiāli ļoti veiksmīgs," komentēja Seilis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka turpmāk iecerēts gan kāpināt minerālo materiālu ieguvi un pārstrādi, gan arī palielināt kompānijas tirgus daļu tuvējā Baltijas valstu reģionā.

"Tiks turpināta uzņēmuma procesu automatizācija un digitalizācija, kā arī ieviesta vienota korporatīvā pārvaldība. Tas iekļauj sevī ne vien finanšu investīcijas, bet arī ilggadējās pieredzes apkopošanu, analīzi un jaunu biznesa virzienu, jaunu tirgu, produktu un resursu attīstību," piebilda Seilis.

Vaicāti par pagājušā gada koncerna peļņu, kompānijā komentārus pagaidām nesniedza.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka koncerns "Saulkalne S" 2019.gadā strādāja ar 7,374 miljonu eiro apgrozījumu, kas bija par 10% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus koncerna peļņa pieauga par vairāk nekā vienpadsmit reizēm un bija 606 800 eiro.

"Saulkalne S" reģistrēta 1995.gadā, un tā pamatkapitāls ir 7,36 miljoni eiro.

Kompānija 32,5% apmērā pieder gan Seilim, gan Natālijai Lavrinovičai. Vienlaikus 15% no "Saulkalne S" pieder Aivaram Pileniekam, savukārt kompānijas kapitāldaļas 5% apmērā pieder Jurim Putniņam, Olgai Bogdanovai, Viktorijai Rekšņai un Imantam Saulrietam.

Kompānija iegūst un pārstrādā dolomītu, smilti, kaļķakmeni un granītu. "Saulkalne S" uzņēmumu grupā ietilpst meitasuzņēmumi "Salenieku dolomīts" un "Vidzemes kvarcs". "Saulkalne S" pārvalda trīs ražotnes Vidzemes reģionā - "Saulkalne", "Kranciems" un "Grīnvaldi". Kopā uzņēmumu grupā tiek nodarbināti 75 darbinieki.