Kūdras produkcijas ražotāja "Seda" apgrozījums pērn pieauga par 9,3%

Rīga, 7.apr., LETA. Kūdras ieguves un pakošanas uzņēmums "Seda" pagājušajā gadā strādāja ar 3,452 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,3% vairāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus kompānijas peļņa palielinājās 8,4 reizes un bija 34 791 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma finanšu pārskata vadības ziņojumā teikts, ka 2020.gadā tika iegūti 72% no plānotā kūdras ieguves kopapjoma.

"Sedas" vadība norāda, ka kompānija turpina aktīvi strādāt pie tā, lai optimizētu kūdras ieguves tehnoloģisko procesu, kūdras uzglabāšanu un kūdras pašizmaksu.

Uzņēmuma vadība arī turpmāk plāno turpināt kūdras ieguves tehnikas modernizāciju, kas ļaus paaugstināt darba ražīgumu un iegūtās produkcijas kvalitāti. Kā atzīmē "Seda" vadība, viens no galvenajiem uzdevumiem nākamajam gadam ir palielināt kopējo neto apgrozījumu, samazināt kūdras pašizmaksu un izpildīt plānotos kūdras ražošanas apjomus.

Jau ziņots, ka "Seda" 2019.gadā strādāja ar 3,160 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš, taču kompānijas peļņa vairākkārt samazinājās - līdz 4125 eiro.

Uzņēmums "Seda" ir reģistrēts 1993.gadā, un tā pamatkapitāls ir 4,993 miljoni eiro. Kompānija pilnībā pieder Nīderlandes uzņēmumam "Kalloveen B.V.".