Mežizstrādes uzņēmuma "Marko K" apgrozījums pērn sarucis par 5,8%

Rīga, 6.apr., LETA. Alojas novada Staiceles pagastā reģistrētā mežizstrādes uzņēmuma SIA "Marko K" apgrozījums 2020.gadā bija 3,499 miljoni eiro, kas ir par 5,8% mazāk nekā gadu iepriekš, vienlaikus uzņēmuma peļņa saruka par 4,1% un bija 188 164 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka pagājušajā gadā pārdotās produkcijas ražošanas izmaksas palielinājās par 6,2% salīdzinājumā ar gadu iepriekš. 

"Marko K" vadība norāda, ka uzņēmuma saimniecisko darbību negatīvi ietekmē valstī pastāvošā uzņēmējdarbību neveicinošā vide, administratīvā sloga palielināšana, birokrātijas palielināšanās, kā arī nodokļu regulāra maiņa. Līdztekus uzņēmumu ietekmējuši arī  ar Covid-19 pandēmiju saistītie ierobežojošie pasākumi.

Turpmāk uzņēmums plāno strādāt pie jaunu iespēju izpētes ar Eiropas Savienības fondu projektiem saistītajos jautājumos starptautiskās konkurētspējas veicināšanai, kā arī meklēt jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus.

Līdztekus, kā norāda "Marko K" vadība, viens no galvenajiem uzņēmuma mērķiem ir iekšējo vadības un kontroles procesu uzlabošana un pilnveide. Tāpat tiek strādāts pie darba drošības un vides aizsardzības pasākumiem, kā arī tiek ieguldīti līdzekļi saimnieciskās darbības nostiprināšanā un attīstībā.

2019.gadā "Marko K" apgrozījums bija 3,714 miljoni eiro, kas ir par 17,4% vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī uzņēmums guva peļņu 196 176 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

Kompānija "Marko K" reģistrēta 1998.gadā, un tās pamatkapitāls ir 42 600 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Sandris Kalniņš.