"Dobeles dzirnavnieks" paraksta līgumu par Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmuma "Baltic Mill" iegādi

Rīga, 31.marts, LETA. AS "Dobeles dzirnavnieks" paraksta līgumu par Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmuma AB "Baltic Mill" iegādi, aģentūru LETA informēja "Dobeles dzirnavnieks" pārstāvji.

"Baltic Mill" grupai pieder vairāki graudu pārstrādes un pārtikas ražošanas uzņēmumi Baltijas valstīs - vienas no vecākajām un lielākajām dzirnavām "Malsena Plius" un makaronu ražotājs "Amber Pasta" Lietuvā, AS "Rīgas dzirnavnieks" Latvijā un "Balti Veski" Igaunijā.

"Dobeles dzirnavnieks" pārstāvji norādīja, ka parakstot līgumu par Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmuma AB "Baltic Mill" 100% kapitāla daļu iegādi, kompānija plāno palielināt graudu pārstrādes jaudu Baltijas valstīs un stiprināt savu eksportspēju. Pēc kompānijā stāstītā, plānots, ka darījums noslēgsies līdz šī gada beigām, līdz ar visu trīs Baltijas valstu Konkurenču padomju apstiprinājumu.

Darījuma summa netiek atklāta.

Vienlaikus kompānijas pārstāvji norādīja, ka pēdējo desmit gadu laikā savas infrastruktūras un ražošanas attīstībā "Dobeles dzirnavnieks" ieguldījis vairāk nekā 120 miljonus eiro, tostarp šogad uzņēmums beidzis divus pēdējo gadu nozīmīgākos investīciju projektus - Baltijā pirmās bioloģisko graudu pilna realizācijas cikla infrastruktūras izveidi un inovatīvas pastas ražošanas tehnoloģiskās līnijas uzstādīšanu, investējot vairāk nekā 30 miljonus eiro.

"Eksporta tirgu paplašināšana un apjomu palielināšana ir mūsu stratēģiskais mērķis jau teju desmit gadu garumā. Šajā periodā esam mērķtiecīgi investējuši un attīstījuši ražošanu Latvijā, lai nodrošinātu ar produkciju vietējos iedzīvotājus un spētu apmierināt ārējo tirgu pieprasījumu," sacīja "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Viņš skaidroja, ka pērn "Dobeles dzirnavnieks" eksportēja 68% pārdotās produkcijas, un ir likumsakarīgi, ka kompānija meklē iespējas celt ražošanas kapacitāti, lai varētu konkurēt globālajā tirgū un apmierināt klientu prasības arī tādos tirgos, kur produktu pasūtījumu apjomi un piegādes termiņi ir gana izaicinoši.

"Baltic Mill" grupas vadītājs Vīgants Reifons pauda, ka investīciju piesaiste no "Dobeles dzirnavnieka" ir laba ziņa visai "Baltic Mill" grupai, kā arī partneriem, piegādātājiem un Lietuvas zemniekiem.

"Saglabājot mums būtiskās lietuviešu vērtības un kvalitāti, kas panākta daudzu darbības gadu laikā, grupas uzņēmumi iegūs arī stabilu investīciju pamatu, lai sekmīgi augtu nākotnē," piebilda Reifons.

"Dobeles dzirnavnieks" pārstāvji norādīja, ka pēc darījuma īstenošanas kompānija plāno investēt Lietuvas graudu pārstrādātāja ražotņu modernizēšanā un paplašināšanā, kas ļaus attīstīt ražošanu un sniegt nopietnu atbalstu uzņēmumu grupas kopējās eksportspējas celšanā.

"Augstu novērtējam "Baltic Mill" tirgus pieredzi, komandu un izveidoto produktu zīmolu portfeli, kas lepojas ar kvalitāti. Esam gandarīti par iespēju papildināt uzņēmumu grupu ar šādu spēcīgu atbalsta vienību Lietuvā. Redzam, ka nākotnē, realizējot stratēģisku investīciju plānu, Lietuvā iespējams attīstīt ražotnes, kas izaugsmes un ražošanas," sacīja Amsils.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Dobeles dzirnavnieks" reģistrēts 1991.gadā, un tā pamatkapitāls ir 3,897 miljoni eiro.

Kompānija 2019.gadā strādāja ar 129,639 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš. Vienlaikus kompānijas peļņa pieauga par 27,4% un bij 4,198 miljoni eiro.

Kompānijas lielākais akcionārs ir Igaunijas graudu ražotājs "Tartu Mill". Uzņēmuma galvenie darbības virzieni ir visa veida kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana.