Konkursā uz "Enerģijas publiskais tirgotājs" valdes priekšsēdētāja amatu saņemti trīs pieteikumi

Rīga, 19.marts, LETA. Konkursā uz AS "Latvenergo" meitassabiedrības AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" valdes priekšsēdētāja amatu saņemti trīs pieteikumi, aģentūru LETA informēja "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Viņa pauda, ka nominācijas komisija plāno noslēgt kandidātu vērtēšanu trīs kārtās līdz aprīļa vidum.

Kā vēstīts, konkurss uz AS "Enerģijas publiskais tirgotājs" valdes priekšsēdētāja amatu tika izsludināts februāra beigās.

Pārresoru koordinācijas centra (PKC) informācija par konkursu liecina, ka "Enerģijas publiskais tirgotājs" valdes priekšsēdētājam ir pilna laika darba slodze. Kompānijas valdes priekšsēdētājs pieņem lēmumus, paraksta līgumus un cita veida dokumentus saskaņā ar kapitālsabiedrības statūtiem un valdes pilnvarojumu, vada un pārstāv "Enerģijas publiskais tirgotājs" atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam, Komerclikumam, sabiedrības statūtiem, dalībnieku sapulces lēmumiem un citu tiesību aktu prasībām valsts un starptautiskā līmenī.

Amata kandidātam jāpiemīt izcilām darbaspējām. Obligātās prasības ir vismaz trīs gadu nepārtraukta pieredze valdes locekļa vai valdes loceklim līdzvērtīgā vadošā amatā vidējā vai lielā uzņēmumā. Darba pieredze tiek vērtēta pēdējo desmit gadu laikā. Kandidātiem tiek prasīts bakalaura grāds inžinierzinātnēs (enerģētikā), kā arī valsts valodas prasme C1 līmenī un angļu valodas prasme vismaz B2 līmenī.

Valdes locekļu mēneša atlīdzība tiek noteikta atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem par publiskas personas kapitālsabiedrību un publiski privāto kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu skaitu, kā arī valdes un padomes locekļu mēneša atlīdzības maksimālo apmēru.

Pieteikumu konkursam varēja iesniegt līdz 9.martam.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Enerģijas publiskais tirgotājs" 2019.gadā strādāja ar 1,787 miljonu eiro apgrozījumu, kompānijas peļņas rādītāji nav norādīti. Uzņēmums reģistrēts 2014.gadā, un tā pamatkapitāls ir 40 000 eiro.

"Enerģijas publiskais tirgotājs" veic elektroenerģijas obligātā iepirkuma administrēšanu, pildot publiskā tirgotāja funkcijas.